Anmeldelse Samfundsfag
0   33

Så er kampen for seksuel ligeberettigelse også kommet på skemaet

Bogen "LGBT+-kampen - Polen" er udkommet i temaserien "Unge øjne på Europa", hvorfor da også mange af kilderne er baseret på de unges egne udsagn og erfaringer.

LGBT+-kampen

Fakta


Titel
LGBT+-kampen

Forfatter
Lene Vendelbo

Pris
175 kroner. Rabat ved køb af et klassesæt

Sider
82


Der er opgaver til bogen på forlagetjong.dk

Serie
Unge øjne på Europa

Forlag
Forlaget Jong

Tolerance går begge veje. Man fristes til at fastslå, at bogen med al ønskelig tydelighed viser to holdninger, nemlig at selvfølgelig skal der være plads til homoseksuelle, over for at der selvfølgelig ikke skal være plads til homoseksuelle. Skal der være forståelse for dem, der ikke kan acceptere homoseksuelle? Og hvordan er det at leve i et land med udbredt homofobi? Bogen her giver LGBT+-personer, politikere og teenagere mulighed for at belyse problematikken ud fra egne holdninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Vores tolerance er jo næppe lig den polske, og inden fordømmelsen melder sig på den store scene, bør man nok forstå – prøve at forstå – den polske tankegang, der betragter forståelsen for homoseksualitet som en farlig invasion af landet og kalder det "regnbuepest". Dette er både regeringens og kirkens holdning i Polen.

Mange elever sukker ofte efter en trykt bog, som de kan arbejde ud fra, og de mange kilder i denne her er et godt fundament for gode og vigtige diskussioner og for eleverne, når de skal arbejde med kildeforståelse.

Bogen kan varmt anbefales, idet den ikke kun omhandler forholdene og holdningerne i Polen. Problematikken må siges at have generel karakter, når majoriteter udskammer minoriteter. Derfor er det oplagt at bruge den i tværfagligt emnearbejde og projektopgaver i flere fag.

Hvis man blot husker, at udgangspunktet er, at tolerance går begge veje, kan man godt prøve at forstå polakkernes holdning. Dermed ikke være sagt, at man skal give polakkerne ret, men have forståelse for, at de tænker anderledes. Da bogen netop kan anvendes tværfagligt omkring et emne som EU, vil der hurtigt opstå diskussioner om EU's indbyggede fællesskab og modsætninger i bredere forstand.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.678 andre er allerede tilmeldt