OK21
11   13

Hovedstyrelsen: Ja til OK21

Et samlet ja - men uden de store klapsalver. Det blev konklusionen på DLF's hovedstyrelses behandling af lærernes overenskomstforlig. Det er dog de kommunalt ansatte DLF-medlemmer, der skal tage endeligt stilling ved en urafstemning i april.

Der var ikke jubelscener i hovedstyrelsen under debatten. Medlemmerne af hovedstyrelsen havde gerne set nogle flere forbedringer, især for tillidsrepræsentanterne. Men det lykkedes ikke at komme igennem med det over for de kommunale arbejdsgivere.

I ja-vægtskålen lå dog flere andre ting, som tilsammen vejede tungest: OK21 giver en lille reallønsstigning med en ramme på 5,29 procent over tre år. Der bliver også taget hul på nogle forbedringer, som man kan bygge videre på ved kommende overenskomstforhandlinger, blandt andet inden for efteruddannelse og praktiklæreruddannelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Der kan også komme lidt flere penge i pensionsposen, fordi man via frivalgsordning selv kan veksle en lønforhøjelse på fremover 1,38 procent til pensionsindbetaling. Endelig er der også lønløft til professionsbachelorerne i ernæring og sundhed og til UU-vejlederne,  ligesom parterne har lovet hinanden at se på, hvordan man kan sikre nyuddannede en god start på lærerjobbet.

"Der står allerede i arbejdstidsaftalen A20, at man ved opgavefordelingen skal tage særligt hensyn til nyuddannede, og det er det, vi er enige om at arbejde videre på", fremhævede Gordon Ørskov Madsen over for folkeskolen.dk, da forliget blev præsenteret. "Men jeg kunne da godt have tænkt mig, at vi havde været endnu mere ambitiøse, også med hensyn til efteruddannelse". 

Hovedstyrelsen vil nu skrive på en samlet anbefaling til det indstik i Folkeskolen, hvor forliget præsenteres i sin helhed op til urafstemningen. Det bliver i nummer 6, som udkommer 25. marts. Sele urafstemningen begynder efter påske, den 6. april. For lærere på statslig overenskomst er urafstemningen vejledende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)