Hotel Sixtus ligger ned til Fænøsund ved Middelfart.

Lærerforeningens hoteller vinder stor miljøpris

Hotellerne er stort set lukket ned i denne tid, men i går fik Lærerforeningens kæde af konferencehoteller, Sinatur, endnu et kæmpe skulderklap for sin bæredygtighedsstrategi i form af EU's Miljøpris

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

EU's miljøpriser uddeles hvert andet år, og i Danmark er det Ingeniørforeningen IDA, der denne gang har forestået priskonkurrencen i samarbejde med EU-kommissionen og Miljø- og Fødevareministeriet. Prisuddelingen skulle oprindeligt have fundet sted i december sidste år, men blev udsat i håbet om en fysisk begivenhed.

Lærerne tjener penge på hoteller

Sinatur fik prisen for 'miljømanagement':

"Sinatur Hotel & Konference tildeles miljøprisen for Miljømanagement for implementering af en meget omfattende bæredygtighedsstrategi, der indbefatter alt fra certificeret klimaregnskab for hele virksomhedens værdikæde, brug af solpaneler, brug af vindmøllestrøm fra egen vindmølle, bæredygtig indkøbspolitik, fokus på genanvendelse i alle værdistrømme, leverandørsamarbejde om miljørigtig emballage, økologi, drift af egen skov, inddragelse af bæredygtighedsambassadører via 'Grøn Sinatur app' og et målrettet arbejde med formidling til kunder og øvrige netværk. Bedømmelseskomiteen ser en dedikeret og fokuseret indsats med klar vision og målsætninger, der arbejder med kontinuerlige forbedringer i retning mod en stadigt mere bæredygtig hotel- og konferencecenter drift", begrundelsen ved det virtuelle prisarrangement i går.

DLF-hoteller nomineret til bæredygtighedspris

"Vi er stolte af, at vi som virksomhed har formået at være frontløbere på den grønne rejse, som mange først for nylig har taget hul på. Naturen er og har altid været en vigtig del af den oplevelse, vi tilbyder, og derfor ligger det os meget på sinde at passe på den og drive hoteller på naturens præmisser" siger direktør på Frederiksdal Sinatur Hotel Claus Nielsen i en pressemeddelelse. 

"Miljøprisen er i den grad et lyspunkt i en tid, der er særlig hård for vores branche, hvor nedlukkede hoteller og restauranter har været hverdag i alt for lang tid. Det sætter heldigvis ikke en stopper for vores bæredygtige arbejde - og en pris som denne giver os blot ekstra motivation til at fortsætte rejsen og det ambitiøse arbejde med Sinaturs 2030-mål".

Sinatur blev i 2019 kåret som Danmarks bedste hotelkæde og er Nordens første B Corp-certificerede hotelkæde. B Corp-certificeringen er et internationalt bæredygtighedscertifikat.

DLF's hoteller er Danmarks Bedste Hotelkæde