Corona
0   28

Nordjylland, Vestjylland og Bornholm: Her er coronatestreglerne

Alle elever over 12 år, der skal tilbage i skole i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm opfordres kraftigt til at blive coronatestet inden skolestart mandag, fremgår det af de netop offentliggjorte testretningslinjer.

Ifølge de retningslinjer for genåbningen, som kom tidligere på dagen, var det kun afgangselever, der blev bedt om at blive coronatestet, men her til aften er testretningslinjerne kommet, og de omfatter alle elever over 12 år omfattet - foreløbig gælder det dog kun Bornholm, hvor alle klassetrin skal tilbage i skole.

Sådan lyder retningslinjerne:

Artiklen fortsætter under banneret

Kraftig opfordring til to ugentlige test gælder ansatte samt elever over 12 år i folkeskoler, fri- og privatskoler, herunder tilhørende kostafdelinger samt ansatte og elever på STU.

På disse skoler er der ikke noget krav om kontrol af, om elever og ansatte har ladet sig teste. Det er op til den lokale ledelse at beslutte, om testen kan ske i de ansattes arbejdstid.

Den enkelte arbejdsgiver kan dog pålægge en ansat at blive testet for covid-19 for at undgå smittespredning. I den situation vil det nofmralt skulle ske i arbejdstiden.

Undtaget fra testopfordringen

Opfordring til og krav om test gælder ikke for elever og ansatte der, 

  • af medicinske årsager ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for covid-19. 
  • som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en PCR- eller antigentest for covid-19. 
  • tidligere har været smittet med covid-19 inden for et nærmere bestemt 2 tidsrum, i det omfang de kan fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for covid - 19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt. 
  • kan fremvise dokumentation for et gennemført vaccinationsforløb for covid -19. 
  • Ift. tilfælde, hvor der er krav om test , kan særlige sundhedsmæssige udfordringer, jf. ovenfor, dokumenteres med lægeerklæring

Krav om to ugentlige test af elever/kursister/deltagere og ansatte gælder  efterskoler og frie fagskoler, ungdomsuddannelser mv. 

Elever over 15 kan selv tage stilling

Forældrene skal give samtykke til, at skolen/kommunen kan gennemføre test af børn under 15 år, mens elever over 15 selv kan sige ja til at blive testet eller teste sig selv for coronavirus.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt