Corona
43   32

Rosenkrantz-Theil: Frihed til lokale løsninger i år - også til at droppe elevplaner

SF har opfordret til, at kravet om elevplaner kan suspenderes i dette forår. Og netop elevplanerne er en af de ting, skolerne får frihed til selv at bestemme over med regeringens forslag til justering af nødundervisningsloven.

"Der er efter folkeskoleloven ikke hjemmel til at dispensere fra reglerne i loven om elevplaner. Inden for nødlovgivningen findes dog forskellige muligheder for fleksibilitet - også ift. elevplanen - som regeringen gerne vil understøtte", skriver undervisningsministeren i et svar til SF's undervisningsordfører Jacob Mark, der vil have skolerne fritaget fra elevplanforpligtelsen i coronatiden.

Regeringen har fremsat et ændringsforslag til den forlængelse af nødundervisningsloven, som behandles i øjeblikket. Med ændringsforslaget vil skolerne marts og frem til sommerferien 2021 få mulighed for at omlægge undervisningen og lave lokale løsninger, der tager udgangspunkt i de lokale behov hos den enkelte klasse. Når loven er vedtaget, vil de nærmere regler for omlagt undervisning blive fastlagt i en bekendtgørelse, og muligheden for at undlade at udarbejde elevplaner under nogle fastlagte betingelser vil kunne indgå i den bekendtgørelse, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Artiklen fortsætter under banneret

Ministeren har tidligere givet udtryk for, at kvalitetsrapporter og elevplaner er blevet til "papirtigre, der ikke virker", men forhandlingerne om hvad der skal ske med dem på lang sigt, er p.t. udskudt på grund af coronapandemien.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ