Netcompany afviser over for Computerworld, at man har skruet priserne i vejret. Tværtimod får Kombit rabat.

Kommunerne: Aula-pris løber løbsk - overvejer at skifte leverandør

Firmaet Netcompany har skruet prisen for udviklingsarbejde på skoleplatformen Aula alt for højt op, mener kommunernes it-hus Kombit, som nu overvejer at sende drift og videreudvikling af Aula i udbud på ny.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Efter Kombits vurdering er de priser, som Netcompany har tilbudt for den ønskede udvikling ifm. release 2.2. alt for høje. Releasen kommer derfor til at indeholde mindre end forventet", skriver Kombit til sine kunder i kommunerne. Den videreudvikling af systemet, som Netcompany arbejder på lige nu, bliver altså mindre end planlagt, fordi prisen er blevet for høj.

"Drøftelserne med Netcompany omkring deres prissætning af videreudviklingsønsker har stået på i længere tid, uden den ønskede effekt", skriver Kombit. Kommunerens it-hus vil derfor få vurderet Netcompanys priser hos tredjepart og overvejer i samråd med den kommunale styregruppe at sende support og drift af Aula i udbud igen.

I slutningen af oktober stod det klart, at kommunerne pris for Aula stiger med i gennemsnit 42.000 kr. per kommune per år, samtidig med at kommunerne binder sig for ti år i stedet for otte. Men nu er Kombit altså tilsyneladende ved at miste tålmodigheden med Netcompany.

Prisen for Aula stiger med 50 millioner

Over for mediet Computerworld afviser Netcompany blankt, at man har skruet prisen op. Firmaet forklarer, at Kombit betaler det samme for drift og support, som de har gjort, siden kontrakten blev indgået i 2017, og at Kombit jævnfør kontrakten får rabat efter fire år og yderligere rabat efter fem år. Netcompany fremhæver også over for Computerworld, at coronakrisens hjemmeskole har sat ekstra pres på både drift og udvikling af Aula, men at platformen har klaret den udfordring. 

Fordi version 2.2 af Aula nu er skåret ned, skulle den blive hurtigere færdig og ligge klar i slutningen af februar. Den indeholder, lover Kombit, en forbedring af funktionaliten for sikker fildeling og en ny visning vedrørende elever, der bor på et opholdssted, sådan at flere medarbejdere at have adgang til Aula  for det samme barn, og at medarbejdere, der selv har børn, kommer til at  opleve en skarp opdeling mellem den nye visning for medarbejdere og den visning, de bruger privat.  

DLF om Aula-prisstigning: Problematisk og pinlig

Læs mere

Aulainfo.dk: Statusmail

Computerworld