Corona
4   95

Lærerforeningen: Skoledagene er nødt til at være kortere end normalt

Hjemsendelsen er blevet forlænget, og eleverne skal have nødundervisning. "Det skal resultere i kortere skoledage og færre fag, så vi også kan tage os af elever, der møder på skolen til nødpasning", siger formand for Lærerforeningen Gordon Ørskov.

Lærerforeningen bakker op om den fortsatte nedlukning. Men i en pressemeddelelse understreger foreningen, at der skal frigøres resurser til at sikre ordentlige forhold for de lærere og elever, der fortsat møder op i skolen hver dag.

"Det bliver en lang vinter, hvor lærerne skal kunne holde til det bliver forår, og vaccinen slår igennem. Alle er ved at være slidte, så nu er det ekstra vigtigt, at vi passer på hinanden", siger Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han understreger endnu engang, at selvom specialskoler og specialklasser holder åbent, så er det meldt klart ud fra Børne- og Undervisningsministeriet, at man også her kan gå over til nødundervisning for at overholde sundhedsretningslinjerne.

"Det skal bruges, så vi kan klare opgaven de kommende måneder".

Eksamen

Såvel undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil som lærerformanden understreger, at man ikke kan have de samme forventninger til nødundervisnigen og elevernes udbytte af den som normalt. Pernille Rosenkrantz-Theil har slået fast, at sommerens eksaminer og prøver - hvis de gennemføres - vil afspejle det meget anderledes år, der har præget folkeskolen.

"Vi er på vej med input til ministeren til, hvordan vi skal afslutte skoleforløbet for afgangseleverne, så vi både tager hensyn til elevernes behov for at markere en afslutning for fagene, og samtidig det faktum at der ikke har været den samme undervisning som vanligt", siger Gordon Ørskov Madsen.

Lærerforeningen er i dialog med de faglige forenigner for de enkelte fag om, hvordan 9.-klasssernes afslutning kan gribes an.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt