Det ville være bedre, at de store elever var hjemme fire dage om ugen med online undervisning, så der var mere plads til de små elever på skolen, mener Pia Dahlmann.

Lærer: Jeg er da bekymret for at blive smittet med corona

Lærer Pia Dahlmann kalder sig selv 'noget corona-bekymret'. På folkeskolen.dk har hun kommenteret en artikel om, at lærere ikke udsættes for overset corona-fare, for på hendes skole i Gentofte har seks-syv lærere og 35 elever været smittet af covid-19 indtil nu.

Publiceret

Smittet i skolen?

Smitten stiger blandt børn og teenagere, og mangelærere frygter at tage coronasmitte med hjem fra skolen. Meneksperterne beroliger med, at børn ikke smitter ret meget.Folkeskolen vil gerne kaste lys over, hvor mange lærere,der bliver smittet på skolen. Har du grund til at tro, at du erblevet smittet med coronavirus på jobbet? Så kontakt redaktionen påfolkeskolen@folkeskolen.dkeller klikher

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har haft udbrud af covid-19 både i udskolingen og på mellemtrinnet. Jeg er selv testet tre gange, fordi jeg har været i nær kontakt med smittet kollega og en i min omgangskreds. Desuden i begyndelsen, fordi jeg ikke syntes, jeg kunne få vejret på et tidspunkt. Det er da bekymrende, fordi det ikke er logisk, hvem smitten rammer og hvor hårdt folk rammes", siger Pia Dahlmann.

Hun er 54 år og ryger, så hun føler sig noget udsat.

Hun fortæller, at nogle på skolen er bekymrede og andre ikke. Hun arbejder på en åben plan-skole i Gentofte.

Pia Dahlmann skrev i kommentarsporet på folkeskolen.dk til artiklen "Professor: Nej, lærere udsættes ikke for overset corona-fare":

"Lidt over 10 procent lærere har været smittede og ca. 6 procent af børnene, men det tæller vel ikke i hendes statistik", skrev hun i kommentaren.

Professor: Nej, lærere udsættes ikke for overset corona-fare

Andre skrev også kommentarer til den danske professor Karen Angeliki Krogfelt, der udtalte sig om en australsk undersøgelse, om at børn smitter mere end forventet, og at de dermed udgør en fare for lærerne. Det mener den danske professor ikke. Hun fremhæver, at man ikke lige kan sammenligne befolkninger forskellige steder i verden. Men hun medgiver, at den australske forsker dr. Zoë Hyde har en pointe, om at man ikke har undersøgt smitten blandt børn på skoler godt nok. Karen Angeliki Krogfelt er selv i gang med forskning om børn og corona netop nu.

Send de ældste hjem fire dage om ugen

På Pia Dahlmanns skole må en hel årgang sendes hjem, hvis én er smittet, fordi det er en åben plan skole. Men det har mest været i ugen før og ugen efter efterårsferien, at der var smittede i udskoling og på mellemtrin. Hun arbejder selv på mellemtrinnet.

"Den dag, der var smitte-rekord, var det da noget, vi talte om på skolen kollegerne imellem. Egentlig er jeg mest bekymret for indskolingen, hvor der er mange omkringløbende børn. De små får næppe vasket hænder så meget, som de egentlig burde. Men her i corona-tiden har vi adskilt årgangene, så alle må kun være i hjemområdet".

Hun synes, kommunen er meget forhippet på at holde børnene i skole, så forældrene kan gå på arbejde.

"Vi taler om, at det ville være godt med mere rengøring og mere plads. Vi får nu gjort rent midt på dagen og om aftenen, og det er mere end normalt. Men jeg synes, det ville være bedre, at de store elever var hjemme fire dage om ugen med online undervisning, så der var mere plads til de små elever på skolen".

Pia Dahlmann fortæller, at de havde gode erfaringer med online undervisning i foråret, selv om det da var en udfordring som lærer at skulle undervise online.

"Jeg oplevede også, at børnene var meget glade for at se hinanden, når alle var på online til klassens time. Det var noget ensomt for dem. Og for de store elevers vedkommende var det svært at være med klokken 8.15 i online undervisning. Klokken 9.15 var bedre".

Hun fortæller, at eleverne var glade for at se hinanden igen efter nedlukningen. De havde savnet hinanden.

"Det er forskelligt, hvor bekymrede vi er for corona-smitte som lærere, men jo, jeg er noget bekymret. Og jeg kan altså ikke undervise med mundbind. Det går ikke".

Smitten stiger blandt børn og teenagere, og mange lærere frygter at tage coronasmitte med hjem fra skolen. Men eksperterne beroliger med, at børn ikke smitter ret meget. Folkeskolen vil gerne kaste lys over, hvor mange lærere, der bliver smittet på skolen. Har du grund til at tro, at du er blevet smittet med coronavirus på jobbet? Så kontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk eller klik her