Corona
0   18

»Det er et stort ansvar at stå med«

Esbjerg Kommune har en fast procedure, når elever eller ansatte på en skole bliver smittet med Covid-19. Det er en kæmpe fordel for skoleleder Ole Lerke, der for nylig måtte sende nogle klasser og lærere hjem.

»Rart ikke at stå alene med ansvaret, når der er Covid-19-smitte på skolen«. Sådan siger skoleleder på Bohrskolen Ole Lerke. Bohrskolen består af tre skoler med i alt 2.300 elever og 300 medarbejdere fordelt på tre matrikler - Vitaskolen, Ådalskolen og Fourfeldtskolen.

»Vi har haft kommunale retningslinjer fra dag ét, men de er selvfølgelig blevet justeret undervejs. Jeg synes, der har været en god opbakning fra forvaltningen, og vi skoleledere udveksler også erfaringer. I begyndelsen af september havde vi en medarbejder, der var smittet, og vi endte med at sende fire voksne og tre klasser hjem.

I den situation ringer jeg til en medarbejder i Sundhed og Omsorg, og hun tager så videre kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi lægger en plan sammen. Det er en kæmpestor fordel at have noget, man kan gribe til. En slags manual. Jeg har en 'god ven' at ringe til. Ellers kan det godt være et stort ansvar pludselig at stå med. Det er jo svært at være specialist på dette område, så det er dejligt, at der er andre specialister at tale med.

Det er et minutiøst opsporingsarbejde, der går i gang. Jeg skal ringe til nogle forældre og skrive ud til alle. Når en person er testet positiv, skal man tælle nogle dage tilbage og finde frem til dem, vedkommende har været i kontakt med. Vi siger, at hvis det er en voksen, så vil det handle om andre voksne og så de klasser, man har været i, fordi en lærer jo har tæt kontakt med alle i en klasse. Af samme grund har vi delt udearealet op i zoner, så vi prøver at begrænse den kontakt, eleverne har, til primært at være deres klasse. Vi er holdt op med at blande klasser i idræt og håndværk og design netop for at holde antallet af kontakter nede. Det gælder også i personalerummet, hvor alle har fået faste pladser sammen med andre på samme årgang. Det er ikke noget, vi normalt går ind for - vi vil helst have, at alle kan tale med hinanden - men det har vi gjort her i coronatiden.

Artiklen fortsætter under banneret

Både elever og voksne kan komme tilbage på skolen efter en negativ test. De skal testes på fjerdedagen, og hvis de har været i nærkontakt med en smittet så igen på sjettedagen. Men hvis de ikke har symptomer, må de gerne komme tilbage, når de har fået et negativt resultat af første test. Så de kommer drypvis tilbage. Den ene hjemsendte klasse er en 2. klasse, så de får ikke onlineundervisning. De har fået nogle opgaver tilsendt«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ