Inklusion
2   15

For fjerde år i træk: Flere elever i specialtilbud

Siden politikerne skrottede målsætningen om, at 96 procent af eleverne skal gå ind en almindelig skoleklasse, er andelen af elever, der bliver visiteret til specialtilbud, steget, nu på fjerde år.

I 2016 efter det såkaldte inklusionseftersyn blev folkeskoleforligskredsen på Christiansborg og KL  enige om at droppe den politiske målsætning om, at 96 procent af alle elever skal gå i en almindelig skoleklasse.

Siden den beslutning er den såkaldte inklusionsgrad, der viser andelen af elever, der går i almindelig skole, faldet. Ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet datavarehus toppede inklusionsgraden i skoleårene 2014/2015 og 2015/2016 med en inklusionsgrad på 95,1.

Artiklen fortsætter under banneret

Det tal er år for år siden faldet en smule, og nu viser ministeriets seneste opgørelse, at inklusionsgraden sidste skoleår lå på 94,4.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.464 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)