For fjerde år i træk: Flere elever i specialtilbud

Siden politikerne skrottede målsætningen om, at 96 procent af eleverne skal gå ind en almindelig skoleklasse, er andelen af elever, der bliver visiteret til specialtilbud, steget, nu på fjerde år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2016 efter det såkaldte inklusionseftersyn blev folkeskoleforligskredsen på Christiansborg og KL  enige om at droppe den politiske målsætning om, at 96 procent af alle elever skal gå i en almindelig skoleklasse.

Nu åbner der igen specialskoler 

Siden den beslutning er den såkaldte inklusionsgrad, der viser andelen af elever, der går i almindelig skole, faldet. Ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet datavarehus toppede inklusionsgraden i skoleårene 2014/2015 og 2015/2016 med en inklusionsgrad på 95,1.

Det tal er år for år siden faldet en smule, og nu viser ministeriets seneste opgørelse, at inklusionsgraden sidste skoleår lå på 94,4.

Rosenkrantz-Theil afviser ny inklusionsreform: Inklusionen skal styrkes bid for bid