Corona
3   34

Ny viden om corona-smitte: Afgørende at lufte ud i klassen

I et dansk klasselokale er der ikke mere end to kvadratmeter per elev, og det giver god grobund for smittespredning. På baggrund af det nyeste viden om coronavirus anbefaler eksperter i Berlingske i dag gennemtræk i klassen en gang i timen.

"Hvis  man  skal  holde  smittetrykket  nede gælder  det  om  at  lufte  ud -  at sørge for gennemtræk én gang i timen", siger Torben Sigsgaard, professor ved Aarhus Universitet og forsker i indeklima og smittespredning, i avisen Berlingske i dag.

Også professor emeritus og forsker i smitte-og partikelspredning Peter V. Nielsen er ovebevist om, at  det vil have en smittedæmpende effekt  at sørge for jævnlig udluftning i klasselokalerne. Og professor og virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen siger til avisen: »Når vi tager revurderingerne af forholdene omkring luftbåren virus i betragtning, bør  man nok i højere grad kigge på, hvordan  man sikrer et højere luftskifte i lokaler på arbejdspladser og på skoler".

Artiklen fortsætter under banneret

Forskere verden over mistænker i stigende grad, at coronavirus modsat de tidligere meldinger, faktisk kan hænge i luften i længere tid.  

På den baggrund anbefaler forskerne fem-ti minutters gennemtræk i klasselokalet mellem undervisningslektionerne. Også når det begynder at blive koldt udenfor.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ