"Vi synes, vi strakte os langt. Men for os var det vigtigt, at der blev skelnet mellem det, som er forberedelse og efterbehandling af undervisningen, og det der er dagsordensat af ledelsen som kompetenceløft og informationsmøder. Men det kunne vi ikke blive enige om", siger formand for Esbjerg Lærerforening Maja Gundelach Østergaard.

Ingen aftale i Esbjerg: "Mange ærgrer sig"

Meget få punkter skilte Esbjerg Kommune og Esbjerg Lærerforening. Men et punkt var stort nok til, at man ikke blev enige om en fornyelse af den lokale arbejdstidsaftale.”Det er ærgerligt”, siger Esbjergs nye kredsformand.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Egentlig gik det godt, da Esbjerg Lærerforening og Esbjerg Kommune mødtes i januar for at evaluere den lokale arbejdstidsaftale. Men ét punkt skilte parterne, og det resulterede i, at Esbjerg som den eneste kommune i år går fra at have haft en lokal arbejdstidsaftale til ikke at have én.

Nytiltrådt formand for Esbjerg Lærerforening Maja Gundermann Østergaard fortæller, at det ellers så lovende ud, da kreds og kommune mødtes til evaluering i januar.

"Den aftale vi havde sidste år var ny. Vi har kun haft den et år. Så vi skulle evaluere den. Det kom vi godt i gang med. Vi fik rettet en masse ting. Der var flere fortolkningsspørgsmål, som havde skabt forvirring", siger Maja Gundermann Østergaard.

Skolestart: 90 procent af lærerne har en lokal arbejdstidsaftale

Knasten var en uenighed om 80 timer afsat til lærerens forberedelse sammen med sit team. Kommunen ville finde alle timerne i lærernes forberedelsestid, mens Esbjerg Lærerforening mente, de skulle komme fra øvrig tid. 

"Vi synes, vi strakte os langt. Men for os var det vigtigt, at der blev skelnet mellem det, som er forberedelse og efterbehandling af undervisningen, og det der er dagsordensat af ledelsen som kompetenceløft og informationsmøder. Men det kunne vi ikke blive enige om", siger den nyvalgte kredsformand.

Esbjerg: Ingen lokal arbejdstidsaftale til lærerne næste skoleår

Esbjerg Kommune har derfor valgt at sende den aftale som gjaldt sidste år ud til skolerne, men nu med overskriften 'administrationsgrundlag'.

"De har taget aftalen fra sidste år uden de revideringer, vi har lavet og så har de ændret overskriften til administrationsgrundlag. Det betyder, at skolelederne kommer til at administrere nogenlunde på samme måde som i dette skoleår, men de kan entydigt tolke, hvordan de vil bruge administrationsgrundlaget. Der er der mange, som har ytret skuffelse over". 

Første år med arbejdstidsaftale i Roskilde: "Det har givet ro blandt lærerne" 

Men Esbjerg Lærerforening giver ikke op, fortæller den nye kredsformand. 

"Nu har vi det her skifte på posten. Det kommer til at betyde noget for, at vi starter på en frisk. Kommunen har formidlet, at de vil rigtig gerne have en aftale, så vi skal tage den op igen. Det bliver ikke med virkning fra august. Men vi tager den op igen efter sommerferien".