Anmeldelse It
0   64

En dåseåbner til at arbejde mere reflekteret med designprocesser

Jeg indgår ofte i diskussioner om teknologiforståelse, design thinking, computational thinking med mere, som er interessantt, men svært at handle på. "Lærer under designprocesser" tilbyder en gennemtænkt pendlen mellem brugbar teori og praksiseksempler, du allerede kan bruge på mandag.

Lærer under designprocesser

Fakta


Titel
Lærer under designprocesser

Pris
270

Sider
191

Forlag
Dafolo

Jeg har mere eller mindre ødelagt "Lærer under designprocesser", i hvert fald står bogen ikke så ny og fin som før læsning. Den er nu spækket med markeringer, figurer og andre kuglepensstreger. Markeringer, der enten lægger sig i kategorien interessante perspektiver eller konkrete handlemuligheder/tips, der kan bruges med det samme.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen virker som et meget ydmygt bogprojekt. Bidragyderne har formået at skabe et helstøbt koncept, hvor de forskellige indlæg er afstemt og bygger oven på hinanden. Det giver derfor ikke mening at fremhæve enkelte kapitler, idet formen og kvaliteten opleves som konsistent.

Igennem det meste af bogen er designcirklen et omdrejningspunkt, og det er tydeligt at mærke, at figuren er en vigtig dåseåbner til at eksplicitere og fastholde refleksionen i processerne. Designcirklen bliver vendt og drejet på mange uddannelsesniveauer, og den suppleres fint med andre teoretiske perspektiver som Kolbs læringscirkel og Schøns refleksionsforståelse. Dermed tilbydes en stor spejlingsværdi, der i hvert fald giver mig mod på at arbejde mere struktureret med designprocesser i undervisningen. 

Jeg kan varmt anbefale bogen, hvis du ønsker at arbejde med at stilladsere designprocesser, hvor den lærende er i centrum.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
356 andre er allerede tilmeldt