Corona
0   16

Makerspace-lærere printer virus-visirer

På skoler landet over kører 3D-printerne i skolernes såkaldte makerspaces lige nu, selvom der ikke er nogen elever. Printerne kan nemlig producere de visirer, som kan beskytte plejepersonalet mod virus i øjnene.

Rune Gråbæk er projektleder for digitalisering i skolerne i Greve syd for København. Han  arbejder blandt andet i kommujnens teknologiske værksteder til eleverne, de såkaldte Makerspaces. Og så er han en del af et helt nyt landsdækkende netværk, DK makers mod corona, hvis medlemmerproducerer nogle af de værnemidler, som sundheds- og plejepersonalet har så hårdt brug for.

I Krogårdskolens makerspace kan Rune Gråbæk producere 30 visirer om dagen, som går til Greves plejecentre.

"Vi passer lige nu en coronasmittet borger, som hoster meget. Der har vi brug for visirer, og det er en stor tryghed for personalet, at vi selv kan producere nok af dem", siger Martin Nordentoft Rasmussen, leder af Greves Center for Sundhed & Pleje i en pressemeddelelse.

Printeren producerer den hårde del af visiret, og dertil kommer et beskyttende plasticlag.

Artiklen fortsætter under banneret

"Plasticbeskyttelsen laver vi af overheads og indbindingsomslag til bøger. Det har vist sig at være godt nok", fortæller Rune Gråbæk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt