Makerspace-lærere printer virus-visirer

På skoler landet over kører 3D-printerne i skolernes såkaldte makerspaces lige nu, selvom der ikke er nogen elever. Printerne kan nemlig producere de visirer, som kan beskytte plejepersonalet mod virus i øjnene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rune Gråbæk er projektleder for digitalisering i skolerne i Greve syd for København. Han  arbejder blandt andet i kommujnens teknologiske værksteder til eleverne, de såkaldte Makerspaces. Og så er han en del af et helt nyt landsdækkende netværk, DK makers mod corona, hvis medlemmerproducerer nogle af de værnemidler, som sundheds- og plejepersonalet har så hårdt brug for.

I Krogårdskolens makerspace kan Rune Gråbæk producere 30 visirer om dagen, som går til Greves plejecentre.

"Vi passer lige nu en coronasmittet borger, som hoster meget. Der har vi brug for visirer, og det er en stor tryghed for personalet, at vi selv kan producere nok af dem", siger Martin Nordentoft Rasmussen, leder af Greves Center for Sundhed & Pleje i en pressemeddelelse.

Printeren producerer den hårde del af visiret, og dertil kommer et beskyttende plasticlag.

"Plasticbeskyttelsen laver vi af overheads og indbindingsomslag til bøger. Det har vist sig at være godt nok", fortæller Rune Gråbæk.