Corona
32   109

DLF til ministeren: Drop eksamen i år

9.-klasserne og deres lærere gik på påskeferie uden afklaring om den afsluttende eksamen. Siden vedtagelsen af nødloven har undervisningsministeren haft bemyndigelse til at aflyse eksamen, og nu opfordrer Anders Bondo hende til at gøre det.

For to en halv uge siden vedtog Folketinget loven om nødundervisning for at mindske corona-smittespredningen. Loven giver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil bemyndigelse til en række midlertidige indgreb, hvis epidemien trækker ud - blandt andet at aflyse folkeskolens afgangseksamen helt eller delvist og i stedet bruge årskaraktererne som adgangsgivende til ungdomsuddannelserne.

Siden statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften talte om en mulig, gradvis genåbning af landet efter påske, er der ikke kommet nyt om, hvornår eleverne skal i skole igen eller om, hvorvidt 9.-klassernes prøver kan gennemføres helt eller delvist. 9.-klasseeleverne er usikre og nervøse, og på de sociale medier og folkeskolen.dk presser lærerne på for af få en afklaring. Mange lærere har også henvendt sig til Danmarks Lærerforening om, at det snart ikke giver mening længere at satse på at gennemføre prøverne, fortæller formand Anders Bondo i en video fra sit hjem i Sønderjylland:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det har vi taget konsekvensen af og har henvendt os til undervisningsministeren med vores anbefaling af, at afgangsprøverne bliver aflyst. I stedet bliver det årskaraktererne, der gælder, og hvis der er en elev, der måske ikke helt har de karakterer, der skal til for at blive optaget, så skal den elev selvfølgelig have lov at komme til prøve", siger Anders Bondo i videoen.

DLF's anbefaling er altså en aflysning af prøverne, men det vigtigste for Anders Bondo er, at der meget snart kommer en udmelding, for ventetiden er ikke til at leve med ret meget længere. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt