Corona
60   55

Lærer og politiker: Vi bør gå ned i løn for landets skyld

Jakob Sejergaard er lærer og suppleant til EU-parlamentet for De Konservative. Han mener, at han og alle andre offentligt ansatte har meget lukrative vilkår under coronakrisen og bør opgive en del af deres løn.

"Jeg synes der er nogle enormt flotte vilkår, vi offentligt ansatte er hjemsendt på", siger Jakob Sejergaard til folkeskolen.dk.

"Riget fattes penge, og de privatansatte yder store ofre i denne tid. Så synes jeg godt vi kan yde noget, ikke mindst set i lyset af, at det er den private sektor, som via skattebetalingen finansierer hele det offentlige system".

Artiklen fortsætter under banneret

Jakob Sejergaard er lærer i en 4.-klasse på Nordvangskolen i Glostrup ved København. Og så er han aktivt medlem af de Konservative. Søndag havde han et indlæg i Politiken, hvor han foreslog at skære 25 procent af de hjemsendte offentligt ansattes løn. 

 "Jeg er ikke ude på at bashe lærere. Jeg ved godt, at der er  lærere, der knokler i disse dage, ikke mindst dem, der skal have deres klasser til eksamen", siger han.

"Der er også nogle, der ikke gør, men det er ikke så meget det, det handler om for mig. For mig er det centrale, at vi skal gå ned i løn, ikke fordi vi laver mindre - selv om der givetvis er nogen, der gør det - men fordi der skal penge til at støtte den private sektor i denne situation. Og det er i sidste ende det private erhvervsliv, der betaler vores løn".

DLF: Det offentlige og det private er hinandens forudsætninger

Opdateret kl. 19:34:  I Danmarks Lærerforening er formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen dybt uenig i den skelnen mellem det offentlige og det private arbejdsmarked og synet på det private erhvervsliv som dem, der betaler for det offentlige:

"Det offentlige og det private arbejdsmarked er hinandens forudsætninger", understreger han og kalder Jakob Sejergaards forslag populistisk.

Han peger på, at fagbevægelsen, herunder DLF, har indgået aftaler med KL om at bidrage i krisen. Langt de fleste lærere knokler med at leve op til kravet om, at eleverne skal have undervisning, sådan at der ikke bliver behov for erstatningsundervisning, når samfundet åbner igen. Hvis en lille gruppe ikke har opgaver i nedlukningssituationen, er der indgået to aftaler - én, der gør det muligt, at ansatte kan påtage sig andre kommunalt opgaver, der er brug for at få løst i forbindelse med krisen, og én om at man kan afholde restferie. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt