Natur/teknologi
0   4

Krible krable om sommerfuglenes liv

De har eksotiske navne som Bøgenonne, Det Hvide C og Dagpåfugleøje, de danske sommerfugle, som der findes over 2.000 forskellige arter af. I år har Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt for indskoling og dagtilbud sommerfugle som tema.

Klassen kan bestille sommerfugleæg og larver, så eleverne kan følge med i udviklingen til sommerfugle. Det sker fra maj, hvor eleverne også kan tage billeder af sommerfugle og deltage i en konkurrence i maj måned.

Eleverne får mulighed for at nærstudere sommerfuglevinger, der har skæl og den sugesnabel, som sommerfuglen kan rulle ind og ud som en spiral.

"Med Krible Krable projektet vil vi først og fremmest inspirere pædagoger og lærere til at tage børnene ud i naturen. Og i naturen tage udgangspunkt i noget, som alle børn så let bliver optaget af: små dyr, der er til at finde, fange og få håndgribelige oplevelser med - alle steder i Danmark", siger Kari Hald, projektleder for Krible-Krable universet.

Formålet er at udvikle små forskere, der gennem nysgerrighed, undren og små eksperimenter kan bygge videre på deres viden om smådyr og sammenhænge i naturen.

Artiklen fortsætter under banneret

På nettet kan man læse og finde materialer. 350 naturvejledere landet over står klar med arrangementer og der er også kurser til lærere og pædagoger. Omkring 75.000 børn deltager årligt i Krible Krable projektet, der er et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang. Novo Nordisk Fonden støtter økonomisk.

Materialet skulle være færdigudviklet i begyndelsen af april.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt