Sommerfuglelarver som eleverne kan studere nærmere

Krible krable om sommerfuglenes liv

De har eksotiske navne som Bøgenonne, Det Hvide C og Dagpåfugleøje, de danske sommerfugle, som der findes over 2.000 forskellige arter af. I år har Naturvejlederforeningens Krible Krable projekt for indskoling og dagtilbud sommerfugle som tema.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klassen kan bestille sommerfugleæg og larver, så eleverne kan følge med i udviklingen til sommerfugle. Det sker fra maj, hvor eleverne også kan tage billeder af sommerfugle og deltage i en konkurrence i maj måned.

Eleverne får mulighed for at nærstudere sommerfuglevinger, der har skæl og den sugesnabel, som sommerfuglen kan rulle ind og ud som en spiral.

Maj er krible-krable-måned

"Med Krible Krable projektet vil vi først og fremmest inspirere pædagoger og lærere til at tage børnene ud i naturen. Og i naturen tage udgangspunkt i noget, som alle børn så let bliver optaget af: små dyr, der er til at finde, fange og få håndgribelige oplevelser med - alle steder i Danmark", siger Kari Hald, projektleder for Krible-Krable universet.

Krible-krable for de yngste

Formålet er at udvikle små forskere, der gennem nysgerrighed, undren og små eksperimenter kan bygge videre på deres viden om smådyr og sammenhænge i naturen.

På nettet kan man læse og finde materialer. 350 naturvejledere landet over står klar med arrangementer og der er også kurser til lærere og pædagoger. Omkring 75.000 børn deltager årligt i Krible Krable projektet, der er et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang. Novo Nordisk Fonden støtter økonomisk.

Materialet skulle være færdigudviklet i begyndelsen af april.

Læs mere

læs mere på  kriblekrable.dk

Powered by Labrador CMS