Overenskomst
1   33

Blokade udvides: DLF-medlemmer må ikke søge job på fem arbejdspladser

Siden efteråret 2018 har DLF-medlemmer ikke måtte søge job på Skolen Sputnik. Nu intensiveres blokaden. Der er afsendt et varsel om, at fra 1. april må DLF-medlemmer heller ikke søge job på fire andre dagbehandlingstilbud/skoler.

Siden 2014 har Lærernes Centralorganisation (LC) uden held forsøgt at indgå en overenskomst for dem, som underviser på Skolen Sputnik. Siden efteråret 2018 har der været blokade mod Sputnik, som betyder, at DLF-medlemmer ikke må søge job på skolen.

Sputnik har i forløbet meldt sig ind i Dansk Erhverv, som har overenskomst med Socialpædagogernes Landsforbund (SL), som dækker de ansatte pædagoger. Der er også kommet gang i forhandlinger med skolen om at indgå overenskomst for underviserne, men det er ikke lykkes at komme i mål, fortæller formand for Overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der har været forhandlinger i gang gennem mange måneder, men der sker ligesom ingen fremdrift i forhandlingerne. Derfor har vi i forretningsudvalget i LC besluttet at udvide blokaden. Hidtil har blokaden kun omfattet Sputnik, men i og med Dansk Erhverv forhandler på vegne af en række skoler, så giver det mening at udvide blokaden, så den også rammer dem".

Her varsles der blokade

Blokaden er varslet mod alle afdelinger - herunder dagbehandlingsafdelinger, skoleafdelinger, STU og EUA afdelinger på disse fem skoler:

Basen

Isbryderen

Vikasku

Skolen ved Sorte Hest

Sputnik

 

Sag tabt i Arbejdsretten

Skolen Sputnik hev i 2018 LC i retten, fordi de mente, at når de har overenskomst med Dansk Erhverv, så er LC's blokade mod skolen ulovlig.

Men i januar faldt Arbejdsrettens dom: Blokaden er lovlig. Dommen slår fast, at lærernes undervisningsarbejde ikke er omfattet af overenskomsten som Socialpædagogernes Landsforbund har med Dansk Erhverv.

Intensiveringen af blokaden sker, fordi LC ønsker at sende et klart signal om, at der skal ske fremdrift i forhandlingerne, fortæller Gordon Ørskov.

"Vi skulle gerne nærme os hinanden i forhandlingerne. Det ligger det lidt tungt med. Man kan også sige det på den måde, at var der god fremdrift i forhandlingerne, så ville vi ikke tage det her tiltag. Vi har været meget tålmodige. Men det her dur ikke".

Overenskomst med behandlingsskoler er indgået 

I december sidste år lykkedes det ellers at indgå en overenskomst med Behandlingsskolerne, der er Danmarks største private udbyder af specialtilbud til børn og unge.

De var ellers også en del af de forhandlinger, som LC har haft med Dansk Erhverv om en fælles overenskomst på seks skoler. Men Behandlingsskolerne besluttede for nylig at melde sig ud af Dansk Erhverv og i stedet indgå en individuel virksomhedsoverenskomst med LC.

Hvem er LC?

LC er en centralorganisation, der forhandler generelle løn- og arbejdsvilkår for en række organisationer - herunder Danmarks Lærerforening - der organiserer undervisere. 

Gordon Ørskov havde håbet, at det ville sætte gang i forhandlinger med Dansk Erhverv, men det gjorde det ikke. Han mener dog, at elementer i den overenskomst, der er indgået, kan bruges på de andre skoler/behandlingstilbud.

"Noget af det er overførbart. For eksempel løn- og pensionsforholdene. Men arbejdstidsdelen kan vi tilpasse de enkelte skoler, hvis der er behov for det". 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.417 andre er allerede tilmeldt