I december var der demonstration foran Københavns Rådhus - målet var at gøre opmærksom på, at lærerne på Sputnik bør have en læreroverenskomst.

Blokade udvides: DLF-medlemmer må ikke søge job på fem arbejdspladser

Siden efteråret 2018 har DLF-medlemmer ikke måtte søge job på Skolen Sputnik. Nu intensiveres blokaden. Der er afsendt et varsel om, at fra 1. april må DLF-medlemmer heller ikke søge job på fire andre dagbehandlingstilbud/skoler.

Publiceret

Her varsles der blokade

Blokaden er varslet mod alle afdelinger - herunderdagbehandlingsafdelinger, skoleafdelinger, STU og EUA afdelinger pådisse fem skoler:

Basen

Isbryderen

Vikasku

Skolen ved Sorte Hest

Sputnik

Hvem er LC?

LC er en centralorganisation, der forhandler generelle løn- ogarbejdsvilkår for en række organisationer - herunder DanmarksLærerforening - der organiserer undervisere. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden 2014 har Lærernes Centralorganisation (LC) uden held forsøgt at indgå en overenskomst for dem, som underviser på Skolen Sputnik. Siden efteråret 2018 har der været blokade mod Sputnik, som betyder, at DLF-medlemmer ikke må søge job på skolen.

Sputnik har i forløbet meldt sig ind i Dansk Erhverv, som har overenskomst med Socialpædagogernes Landsforbund (SL), som dækker de ansatte pædagoger. Der er også kommet gang i forhandlinger med skolen om at indgå overenskomst for underviserne, men det er ikke lykkes at komme i mål, fortæller formand for Overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

"Der har været forhandlinger i gang gennem mange måneder, men der sker ligesom ingen fremdrift i forhandlingerne. Derfor har vi i forretningsudvalget i LC besluttet at udvide blokaden. Hidtil har blokaden kun omfattet Sputnik, men i og med Dansk Erhverv forhandler på vegne af en række skoler, så giver det mening at udvide blokaden, så den også rammer dem".

 

Blokade: DLF-medlemmer må ikke søge job på Skolen Sputnik 

Sag tabt i Arbejdsretten

Skolen Sputnik hev i 2018 LC i retten, fordi de mente, at når de har overenskomst med Dansk Erhverv, så er LC's blokade mod skolen ulovlig.

Men i januar faldt Arbejdsrettens dom: Blokaden er lovlig. Dommen slår fast, at lærernes undervisningsarbejde ikke er omfattet af overenskomsten som Socialpædagogernes Landsforbund har med Dansk Erhverv.

Intensiveringen af blokaden sker, fordi LC ønsker at sende et klart signal om, at der skal ske fremdrift i forhandlingerne, fortæller Gordon Ørskov.

"Vi skulle gerne nærme os hinanden i forhandlingerne. Det ligger det lidt tungt med. Man kan også sige det på den måde, at var der god fremdrift i forhandlingerne, så ville vi ikke tage det her tiltag. Vi har været meget tålmodige. Men det her dur ikke".

Blokade: DLF-medlemmer må ikke søge job på Skolen Sputnik

Overenskomst med behandlingsskoler er indgået 

I december sidste år lykkedes det ellers at indgå en overenskomst med Behandlingsskolerne, der er Danmarks største private udbyder af specialtilbud til børn og unge.

De var ellers også en del af de forhandlinger, som LC har haft med Dansk Erhverv om en fælles overenskomst på seks skoler. Men Behandlingsskolerne besluttede for nylig at melde sig ud af Dansk Erhverv og i stedet indgå en individuel virksomhedsoverenskomst med LC.

Læreroverenskomst på Danmarks største private specialskole

Gordon Ørskov havde håbet, at det ville sætte gang i forhandlinger med Dansk Erhverv, men det gjorde det ikke. Han mener dog, at elementer i den overenskomst, der er indgået, kan bruges på de andre skoler/behandlingstilbud.

"Noget af det er overførbart. For eksempel løn- og pensionsforholdene. Men arbejdstidsdelen kan vi tilpasse de enkelte skoler, hvis der er behov for det". 

 

Powered by Labrador CMS