Teknologiforståelse
0   6

100 læreruddannere skal lære teknologiforståelse

Teknologiforståelse kommer til at få plads på skoleskema i folkeskolen, og derfor skal fremtidens lærere klædes på til opgaven. Den opgave har professionshøjskolerne nu fået midler til.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop offentliggjort udmøntningen af 45 millioner kroner til at styrke digitale kompetencer blandt underviserne på de videregående uddannelser. Ét af ni projekter, der har fået penge, er et projekt, der skal integrere teknologiforståelse i læreruddannelsens fag.

Over 100 undervisere til blive efteruddannet på alle professionshøjskolerne. Formålet med projektet, som Københavns Professionshøjskole er leder af, er at udvikle en bæredygtig model for gennemførsel af sammenhængende, dyb og praksisforandrende kompetenceudvikling af undervisere på læreruddannelsen.

"Vores børn og unge vokser op i en digital tidsalder, hvor det er vigtigt, at de kan forstå og udnytte de muligheder, teknologien tilbyder. Men de skal også forstå fælderne og forholde sig kritisk til, hvordan vi bruger teknologien. Her spiller underviserne på de videregående uddannelser en vigtig rolle, for det er dem, der klæder de studerende på til deres fremtidige arbejdsliv. For eksempel har vi brug for dygtige og digitalt rustede folkeskolelærere, gymnasielærere og sundhedspersonale i vores offentlige sektor", siger ministeren i en pressemeddelelse.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt