Anders Bondo og Jacob Bundsgaard mødte i dag omkring 1800 lærertillidsfolk på stormøde i Odense.

Jacob Bundsgaard: Lærerne oplever lov 409 som uretfærdig

Det skal lykkes at lave en aftale denne gang. "Vi vil også gerne væk fra Lov 409", siger formand for KL, Jacob Bundsgaard til folkeskolen.dk i en pause på tillidsrepræsentantstormødet i Odense i dag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1800 tillidsfolk til stormøde om lærer-arbejdstiden 

Der står i Lærerkommissionens rapport, at lov 409 ensidigt var til fordel for KL. Hvorfor skulle I gå med til at lave noget anderledes nu?

"Vi anerkender at Lov 409 ikke er en god ramme om samarbejdet i folkeskolen, og det er jo fordi den af den ene part, lærerne, bliver opfattet som uretfærdig. Og det alene er jo i virkeligheden nok til, at man skal lave en arbejdstidsaftale, der er forhandlet og ikke vedtaget ved lov. Det synes vi faktisk også som part, uanset om den vender den ene eller den anden vej, er det bedste. Vi bryder os grundlæggende ikke om at man lovgiver om den slags".

I har jo prøvet i 2015 og 2018, og det er ikke lykkedes. Hvorfor tror du at det kan ske nu?

"Det tror jeg, fordi vi nu med den rapport, der er kommet fra kommissionen, har fået et fælles fundament. De forskelle og uenigheder, der er imellem parterne, har man jo faktisk taget med ind i kommissionen i den repræsentation, der har været. Måske ikke én til én, men dog alligevel. I kommissionen har man så fundet nogle kompromiser og nogle løsninger, og det synes jeg giver håb for,  at vi med en indsats - og jeg tror der ligger noget hårdt arbejde forude - men også med den respekt, der skal være parterne imellem, kan lykkes med at komme i mål".

Nogle lærere spørger nok sig selv, om KL denne gang er parat til at komme i mål, når I med lov 409 har fået ledelsesretten?

"Vi er parat, men der er formentlig nogen, som kun kan overbevises ved at se det. Og derfor vil vi hellere lægge os i selen for at lave en aftale".

Tror du, det lykkes?

"Ja, jeg synes at vi har fundamentet. Men det bliver ikke nemt. Så havde man jo gjort det. Men det tror jeg på".

Michael Ziegler: Modigt og grundigt kommissionsarbejde 

Powered by Labrador CMS