Inklusion
0   19

Undervisningsministeren inviterer til Sorømøde om inklusion

Et kort Sorømøde i februar skal handle om inklusion i folkeskolen. Ministeren har tidligere sagt, at det skal være lettere at sende elever til og fra specialundervisning, og at flere lærere skal have særlig viden på området. Opdateret 15/1: Mødet er flyttet fra den 22. til den 23. februar.

"I regeringen er vi optaget af, at folkeskolen giver eleverne et fundament af kundskaber og færdigheder, som forbereder dem til videre uddannelse og giver dem lyst til at lære mere. Det gælder også børn, som har det svært. Men hvad er de centrale udfordringer i skolens arbejde med disse børn og unges faglige udvikling og trivsel? Og hvordan kan vi løse de udfordringer? Det vil vi gerne invitere dig med til at reflektere over", står der i indbydelsen.

Undervisningsministerens traditionsrige to-dages Sorømøde på Sorø Akademi holdes normalt i august, men blev ikke holdt i 2019, fordi ministeren lige var tiltrådt. Nu inviterer Pernille Rosenkrantz-Theil så til et møde på én dag søndag den 23. februar. (15/1: Dato ændret, da ministeriet har flyttet mødet, red.)

Artiklen fortsætter under banneret

I et interview til folkeskolen.dk i august sagde undervisningsministeren, at hun vil tage et opgør med inklusionen, som den fungerer i dag. Hun oplever, at det halter gevaldigt på inklusionsområdet, og at inklusionsreformen fra 2012 blev indført lidt for meget med økonomiske besparelser for øje.

"Inklusionen er en klods, der fylder rigtigt meget for lærerne, forældrene og eleverne. Selvom vi lavede en reform tilbage i 2012, så er det min opfattelse, at snakken slet ikke er færdig", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil i interviewet.

"Vi har både børn, der ikke får den hjælp, de har behov for, og klassen kan være så forstyrret af det, at det kan være kropumuligt at gennemføre almindelig undervisning".

Hendes analyse lød, at det måske er tid til at starte noget nyt. "Jeg tror, det handler om to ting: At man ikke i alle kommuner har brugt pengene for at kunne levere god inklusion, og at man er langt fra at have det, der skal til i de enkelte klasselokaler for at kunne håndtere inklusionen". Hun talte om, at det skal være muligt nemt at kunne tildele en elev specialundervisning fra den ene time til den anden, når eleven har behov for det.

Også på undervisningsministerens møder rundt til nogle af landets folkeskoler sammen med DLF's formand Anders Bondo Christensen har talen ofte været om inklusionsudfordringerne.

På Sorømødet kan de inviterede skolefolk få lejlighed til at drøfte, hvordan en af folkeskolens store udfordringer kan løses. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt