OK18
0   6

Endelig ro om den betalte frokostpause for statsansatte

For enkelte institutioner, blandt andet professionshøjskolen UCL, bliver det først fra august 2020. Men nu har parterne endegyldigt slået fast, at de ansatte på de statslige arbejdspladser har betalt frokostpause.

Den betalte spisepause var én af tre store knaster ved overenskomstforhandlingerne sidste år, der som bekendt endte med en aftalt præcisering af, hvem der havde ret til betalt frokostpause. Men i efteråret opstod der alligevel tvivl på en række statslige uddannelsesinstitutioner.

De ansattes organisationer har drøftet uenigheden med Medarbejder- og Kompetencestyrelsen under skatteminister Morten Bødskov og er nu nået frem til en endelig klarhed over reglerne om retten til betalt spisepause. Retten gælder alle statsansatte undtagen en lille gruppe, hvor det udtrykkeligt fremgår af overenskomsten, at der ikke gælder en ret til betalt spisepause.

Artiklen fortsætter under banneret

Den nye enighed får betydning for blandt andet de ansatte på professionshøjskolen UCL, som hidtil har tilrettelagt arbejdet uden betalt spisepause. De vil fra den 1. august 2020 også få ret til en betalt spisepause som en overenskomstsikret ret.

"Vi er tilfredse med, at vi oplever en minister og en ny styrelse, som oprigtigt ønsker en ny start. Dette er langt mere end pæne ord. Det viser i handling over for vores medlemmer og organisationer, at man ønsker dialogen og samarbejdet", siger Flemming Vinther, formand for de statsansattes forhandlingsorganisation CFU, i en pressemeddelelse. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
144 andre er allerede tilmeldt