"Det er en ære og et privilegie at arbejde politisk i Danmarks Lærerforening for en fælles sag og jeg er godt tilfreds med min indsats og det, jeg nåede", skriver Jeanette Sjøberg på sin Facebook-profil.

Sjøberg om overraskende farvel til hovedstyrelsen: "Det er træls, men det er vilkårene"

Formand for undervisningsudvalget i Lærerforeningens hovedstyrelse Jeanette Sjøberg opnåede overraskende ikke genvalg til hovedstyrelsen. "Træls", skriver hun på sin Facebook-profil.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kom som lidt af et chok, da gårsdagens valgresultat sent i går eftermiddags viste, at formand for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse Jeanette Sjøberg ikke fik nok stemmer til at fortsætte i foreningens hovedstyrelse.

Jeanette Sjøberg var kun 200 stemmer fra genvalg. Folkeskolen.dk har ikke kunnet træffe hende for en kommentar, men på sin personlige Facebook-profil har hun her til eftermiddag sat ord på situationen.

"Det er træls, men det er vilkårene", skriver hun blandt andet.

Lige siden resultatet lå klar, har et stort antal lærere skrevet støtteerklæringer på Jeanette Sjøbergs Facebookprofil.

Seks nye valgt ind i DLF's ledelse - se hovedstyrelsen her 

Selv skriver Jeanette Sjøberg, at hun er "ret afklaret" med resultatet.

"Der er ikke brug for lange analyser. Det er en ære og et privilegie at arbejde politisk i Danmarks Lærerforening for en fælles sag og jeg er godt tilfreds med min indsats og det, jeg nåede", skriver hun.

I sin periode som formand for hovedstyrelsens undervisningsudvalg har Jeanette Sjøberg blandt andet været en central person i arbejdet for at få fjernet bindingerne i Fælles Mål og i arbejdet henimod, at folkeskolens formålsparagraf skal fylde mere for lærernes arbejde.