Skoleleder i sag om kys: Vi lægger os fladt ned

Lærerne skulle have stoppet det, siger skoleleder Torben Møller Nielsen til Sjællandske om en sag, hvor en leg eskalerede, og to drenge tungekyssede foran klassen. En gruppe forældre kræver lærerforflyttelse, men det kommer ikke til at ske.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere medier skriver i weekenden om en episode fra Lille Næstved Skole i september, hvor to drenge tungekyssede. Ifølge de forældre, der er gået til medierne, opfordrede læreren eleverne til at kysse, lovede dem flødeboller for at gøre det og optog det hele på video med sin telefon.

De to lærere, der var til stede, har afleveret en redegørelse for forløbet, som Sjællandske har set. Lærerne har forklaret, at episoden opstod under en samarbejdsøvelse, hvor eleverne to og to skal mødes/hilse på en bestemt måde, skriver avisen. På et tidspunkt er opgaven 'mund til kind', og det inspirerer to drenge til at stikke tungerne frem og lægge op til tungekys. Da læreren ikke kan få dem til at stoppe, siger hun i stedet for sjov, at hun giver flødeboller, hvis de gør det. Ifølge lærerne er det drengene selv, der beder læreren filme kysset.

Lærer i shitstorm: Sådan hjælper DLF 

Lærerne burde have stoppet det, siger skolelederen til avisen og påtager sig på skolens vegne det fulde ansvar. Skolen har sørget for, at optagelserne er blevet slettet, har holdt forældremøde, og har tilbudt elever og forældre samtaler med ledelsen og en trivselslærer. Men skolen og kommunen vil ikke efterkomme forældrenes krav om, at klasselæreren forflyttes.

"Jeg forbeholder mig retten til at lede og fordele. Min vurdering har været og er stadig, at det her kan ikke bære en omplacering af personale. Det handler ikke om skyld. Det handler om ansvar, og det kan aldrig blive børnenes ansvar. Ansvaret er skolens, og det har vi også påtaget os", siger skoleleder Torben Møller Nielsen til Sjællandske.

Nordfyn-sag: Skolelederen fratræder

Skolechefen i Næstved Kommune bakker op:

"Jeg kan godt forstå, hvis man nogen gange som forældre kan være uenig i de beslutninger, der bliver truffet. Jeg kan ikke forstå, at man som forældre har behov for at blande sig i ansættelse og afsked af personale. Det kan aldrig blive forældrenes kompetence at afgøre", siger Lars Nedergaard til avisen.

Lærer fritaget på ubestemt tid efter sag om kys mellem elever 

Læs mere