Nordfyn-sag: Skolelederen fratræder

Sagen fra Kystkolen på Nordfyn, hvor en lærer blev beskyldt for at ville presse bestemte elever ud af klassen, er nu afsluttet med, at Nordfyns Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med skolens leder, mens læreren fortsætter i sit job.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nordfyns Kommune har udsendt en pressemeddelelse om, at kommunen efter sagen har truffet en række beslutninger. Blandt andet har kommunen og  skolelederen fra Kystskolen indgået en gensidig fratrædelsesaftale.

"Den nævnte vurdering har tillige omfattet lærerens rolle i sagen, og den del af sagen er håndteret og afsluttet, og læreren fortsætter på skolen", oplyser kommunen.

Formand for Nordfyns Lærerkreds Peter Ollendorff har tidligere forklaret til folkeskolen.dk, at kredsen i sådan en situation arbejder for at sikre den pågældende lærer det bedst mulige udfald af sagen. Det gør man blandt andet ved at undersøge, hvad der reelt er foregået og hvornår.

Skole- og dagtilbudschef i kommunen Gitte Høj Nielsen siger i pressemeddelelsen: 

"Vi er meget opmærksomme på, at alle børn er meget påvirkede af situationen, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at samle dem op, så de kan vende tilbage til en hverdag i skolen med gode rammer for læring og trivsel".

De to børn, hvis forældre har klaget over den behandling, de har fået på Kystskolen, skal efter efterårsferien starte et midlertidigt undervisningstilbud, ind til et permanent tilbud er på plads, og kommunen har holdt møde med både disse forældre og de øvrige forældre i klassen i dag.

Ifølge pressemeddelelsen vil Nordfyns kommune kigge indad og se på hvilken læring, der kan drages, med det sigte at sikre god trivsel og dermed de bedste rammer for læring.

"Når vi lander i en situation som denne, er der helt sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Det er vores ansvar sammen med forældrene at sikre en fortsat god trivsel på skolerne, så børnene møder glade i skole og har lyst til at lære", siger Gitte Høj Nielsen.

Lærer i shitstorm: Sådan hjælper DLF 

Powered by Labrador CMS