Undersøgelse vil sætte fokus på de ældste elevers meninger om tysk

Hvad synes eleverne i 9. klasse egentligt om tysk? Det har Det Nationale Center for Fremmedsprog sat sig for at undersøge – og dine elever har mulighed for at give deres besyv med.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilbage i januar blev tysklærerne spurgt til, hvordan de ser deres egne tyskevner, og hvordan de ser et styrket tysk-fag. Nu er det elevernes tur til at blive hørt.

Det Nationale Center for Fremmedsprog har sendt et spørgeskema ud, som de håber at flest mulige 9. klasseelever vil besvare.

Undersøgelse vil høre tysklæreres bud på et styrket tysk-fag 

Her bliver eleverne blandt andet spurgt til, hvor vigtigt de finder det at kunne andre fremmesprog end engelsk, og hvad de synes om det tyske sprog.

Hvis du har elever i 9. klasse, har de mulighed for at deltage her.

Undersøgelsen er udformet af projektgruppen 'Tyskelevers og tyskstuderendes kognition', der er  koordineret af lektor i tysk på UCN Anne-Marie Fischer-Rasmussen og lektor i fremmedsprogsdidaktik ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet Petra Daryai-Hansen. 

Undersøgelsen kører indtil den 20. december.