Psykologen bliver sendt nordpå

Psykolog Hamid Bakhsh har udviklet uddannelser til voksne ADHD-ramte og ydet kriseterapi til mennesker, der har mistet synet - nu skal han arbejde med specialundervisning for børn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man som voksen oplever, at synet er ved at forsvinde, kommer der oven i de mange praktiske problemer ofte også en psykisk krise. I Nordjyllands Amt har Synsinstituttet så kunnet tilbyde den svagtseende samtaleterapi hos en autoriseret psykolog med stor erfaring på området, psykolog Hamid Bakhsh. Han har også været tilknyttet blandt andet Specialskolen for Voksne i Aalborg, både i forhold til udredning og psykologhjælp til eleverne og som sparringspartner for ledelse og lærere, ligesom han har været med til at udforme og etablere et treårigt uddannelsesforløb for voksne med opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD.

»Specialundervisningen for voksne bliver atomiseret, når nogle dele bliver udlagt til kommunerne og andre til regionen. Og den erfaring, jeg har samlet op, bliver tabt«, siger Hamid Bakhsh.

Der står cand.pæd.psych. på visitkortet, og derudover har Hamid Bakhsh en sygeplejerskebaggrund i psykiatrien. Han har arbejdet som voksenpsykolog i amtet, siden han fik sin kandidatgrad i 2002. Og nu skal Hamid Bakhsh så til at arbejde i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning(PPR) i Frederikshavn Kommune og beskæftige sig med folkeskolen.

»Selvfølgelig kender jeg til det teoretiske grundlag, men der vil være nogle færdigheder, jeg skal lære forfra i forhold til test og udredning«, siger Hamid Bakhsh.

»De er meget søde og rare på PPR i Frederikshavn, jeg har været til nogle møder deroppe, og det virker, som om der er helt styr på processen. Så jeg er positivt indstillet. Jeg kan dog ikke nægte, at jeg ser frem til mit jobskifte med stor spænding, fordi det er en helt ny verden, jeg skal sætte mig ind i, og jeg i øjeblikket ikke helt kender mine arbejdsopgaver«.

I forhold til privatlivet er det heller ikke uden besvær at skulle til Frederikshavn. Hamid Bakhsh og hans familie er for nylig flyttet til Aalborg fra Støvring, fordi han gerne ville spare tid på transporten for at få mere tid til at være sammen med sine to mindre børn. Nu bliver der halvanden times transport hver dag:

»Det svarer faktisk til en ekstra arbejdsdag om ugen«. |

». specialundervisning for voksne bliver atomiseret«