Organisationer vil have Sammen om skolen med i kommende regeringsgrundlag

Ingen ved endnu, hvilke partier der kommer til at udgøre landets fremtidige regering, men allerede nu lyder en fælles opfordring fra parterne i Sammen om skolen, at partnerskabet skal optræde i et kommende regeringsgrundlag.

Publiceret

”Det er afgørende, at vi sammen fastholder ambitionen om at understøtte den nationale og lokale skoleudvikling i et samarbejde præget af dialog, tillid og ejerskab på alle niveauer”.

Sådan lyder det blandt andet i et åbent fælles brev fra organisationerne i partnerskabet Sammen om skolen, der blev lanceret af daværende og nu fungerende Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Partnerskabet har eksisteret siden maj sidste år, og det er afgørende, at partnerskabet får lov til at fortsætte under en ny minister, lyder det fra organisationerne.

”KL, DLF, Skolelederforeningen, BUPL, Danske Skoleelever, Skole og Forældre og Børne- og Kulturchefforeningen har et stort ønske om, at dette samarbejde fortsætter, så Sammen om Skolen fortsat vil være bærende i arbejdet med folkeskolen i denne regeringsperiode og den måde at samarbejde på skrives ind et kommende regeringsgrundlag”, skriver de.

I brevet skriver organisationerne, at partnerskabet i den kommende tid skal forholde sig til udvikling af nye læreplaner, og at børn og unges mistrivsel også vil være et vigtigt emne for partnerskabet at forholde sig til.