Ny psykiatriplan har fokus på børn og unges mistrivsel

Kommunerne skal stille et lettilgængeligt tilbud om udredning og behandling til rådighed for børn og unge i mistrivsel, fremgår det af ny aftale om psykiatrien.

Publiceret

Børn og unge i psykisk mistrivsel eller med symptomer på det skal gennem kommunen have et let adgang til udredning og behandling uden for behandlingspsykiatrien.

Det fremgår af den tiårsplan for psykiatrien, som regeringen og aftalepartierne har præsenteret tirsdag eftermiddag, hvor der er afsat 887 millioner kroner til indsatserne i 2023 - 2026.

Opbygningen af et lettilgængeligt tilbud i kommunerne til børn og unge er en af fem prioriterede indsatser, som Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har lagt op til.

Udover let adgang til udredning fremgår det, at den tidlige og forebyggende indsats i grundskolen skal styrkes.

"Det foreslås at afdække erfaringer og udvikle og afprøve værktøjer, der skal kunne anvendes i grundskolen, hvor lærere skal kunne genkende begyndende mistrivsel samt have forståelse for tidlige symptomer på psykisk lidelse", fremgår det af aftalen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) glæder sig over aftalen.

"Behandlingen har i årevis haltet bagefter på trods af, at både patienter, pårørende og medarbejdere har råbt op. Det kommer til at tage tid at rette op på, og det kræver en vedholdende indsats over de kommende 10 år", siger ministeren i en pressemeddelelse.

Aftalen er indgået mellem regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne.

Powered by Labrador CMS