Det er Lotte Rod, der står bag formuleringen af skoleløftet.
Det er Lotte Rod, der står bag formuleringen af skoleløftet.

Flertal vil have udvalg til at se på psykologfaglig overbygning

Forslaget om at skabe en psykologfaglig overbygningsuddannelse til lærere og pædagoger har været behandlet på to møder i Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Et flertal ønsker nu at sætte gang i et udvalgsarbejde, som skal komme med anbefalinger til uddannelsen.

Publiceret Senest opdateret

Et flertal i Folketingets børne- og undervisningsudvalg ønsker at igangsætte et udviklingsarbejde, der skal komme med anbefalinger til en psykologfaglig overbygningsuddannelse til lærere og pædagoger. Det fremgår af et udkast til en beretning over Forslag til folketingsbeslutning om en psykologfaglig overbygningsuddannelse for lærere og pædagoger, som ligger tilgængeligt på Folketingets hjemmeside.

Der står ikke i udkastet, hvem der tegner flertallet om at skabe et udvalgsarbejde, men selve forslaget om en psykologfaglig uddannelse er fremsat af fire politikere fra lige så mange partier, og da dette forslag var til førstebehandling i Folketinget i slutningen af april, bakkede en række ordførere fra andre partier det op.

Anbefalinger skal være klar til oktober

Læs forslaget

Du kan læse såvel forslaget om en psykologfaglig overbygningsuddannelse som forslaget om at sætte gang i et udvalgsarbejde via dette link.

I udkastet om at igangsætte et udvalgsarbejde noterer partierne sig, at regeringen vil igangsætte et udviklingsarbejde med inddragelse af nøgleinteressenterne og de relevante faglige miljøer.

”Udviklingsarbejdet skal undersøge fordele og ulemper ved forskellige muligheder for psykologfaglige overbygningsuddannelser for lærere og pædagoger og munde ud i anbefalinger vedrørende organisering, struktur og indhold med videre., herunder geografisk spredning, finansiering, forsørgelse af de studerende og videre uddannelsesmuligheder”, hedder det i forslaget.

Ifølge forslaget skal udviklingsarbejdet forankres i Uddannelses- og Forskningsministeriet, og anbefalingerne skal afleveres inden udgangen af folketingsåret, så de kan understøtte den kortlægning af PPR, som Børne- og Undervisningsministeriet står for.

Folketingsåret 2021-2022 slutter den 3. oktober.

De fire politikere, som har foreslået, at lærere og pædagoger skal kunne tage en psykologfaglig overbygningsudannelse er Lotte Rod, Radikale Venstre, Ellen Trane Nørby, Venstre, Gitte Willumsen fra Konservative og Jens Henrik Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti.

Tilføjet tirsdag den 7. juni 2022 kl. 8.58:

Den færdige beretning foreligger, og her fremgår det, at hele børne- og undervisningsudvalget står bag forslaget om at sætte gang i et udvalgsarbejde.

Powered by Labrador CMS