Astrofysiker Michael Linden-Vørnle og Storm taler om verdensrummet i en række små film
Astrofysiker Michael Linden-Vørnle og Storm taler om verdensrummet i en række små film

Storm møder astrofysiker og stiller spørgsmål om verdensrummet

I en række korte undervisningsfilm taler den seks-årige Storm med astrofysiker Michael Linden-Vørnle fra DTU Space om Solen, solsystemet, gaskæmper, Månen, liv og vand. Filmene er til højtbegavede elever i indskolingen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Storm lader en sten og en svanefjer falde samtidig og taler med Michael Linden-Vørnle om tyngdekraften. Små forsøg, forklaringer i børnehøjde og med tegninger er indholdet i de otte film om verdensrummet. De to besøger blandt andet observatoriet i Rundetårn og taler om lysets brydning. Storm har mange spørgsmål og i en af filmene kommer astronauten Andreas Mogensen på besøg.

Det er journalist Lærke Morell, der har produceret kortfilmene. Det er sket i samarbejde med DTU Space, Gifted Children og med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler. Filmene findes på youtube og på materialeplatformen, Film om Verdensrummet. 

Læs mere

Læs mere her

Se filmene her

Powered by Labrador CMS