Madkamp holder hvert år DM i madkundskab, men ikke i år. Madkamp kæmper for at styrke madkundskabs position i folkeskolen.
Madkamp holder hvert år DM i madkundskab, men ikke i år. Madkamp kæmper for at styrke madkundskabs position i folkeskolen.

DM i madkundskab aflyses i år

Madkamp har ringet rundt til lærere, som har været på årets madkampskurser og fundet frem til, at corona har udfordret faget så meget, at for få har tid til at deltage i årets Madkamp.

Publiceret

Undervisningsmaterialer, lærerkurser og madkundskabsfestivaller er nogle af de events, der bygger op til Madkamps finale DM i madkundskab, som skulle have været afviklet den 7. april i år.

Men corona-udfordringer betyder, at DM i år bliver den aflyst.

”Meget få klasser, som havde tilmeldt sig og dem, der havde tilmeldt sig, gav udtryk for, at de var i tvivl om, hvorvidt det alligevel kunne lade sig gøre at deltage. Det er stadig en usikker tid på skolerne med mange sygemeldinger og halve klasser”, fortæller programleder i Madkulturen, som står for Madkamp Rasmus Dalsgaard.

Madkamp ringede rundt til de lærere, der havde været på kursus op til forløbet. Her var budskabet klart: Coronaudfordringer betyder, at lærerne i høj grad fokuserer på at indhente det tabte i faget.

”Lærerne sagde, at de supergerne ville deltage, men at de lige nu må prioritere det, der sker på skolen. Det tiltag, vi laver, tager lidt ekstra tid, så det bliver svært, når der er meget at indhente efter en periode med nedlukninger. Madkundskab er et af de fag, som under corona mange steder har været prioriteret lavt. Når det gjaldt valgfag, var der flere lærere, der ikke havde haft undervisning i lang tid”, siger Rasmus Dalsgaard og tilføjer:

”Hvis de ikke var i gang med at arbejde med materialet, så var det for sent”.

Selv om DM i madkundskab aflyses i år, betyder det ikke, at det er slut med DM i madkundskab.

”Da vi ringede rundt, fik vi meget positive tilbagemeldinger på Madkamp. Lærere gav udtryk for, at de var glade for det og gerne ville vende tilbage”.

Rasmus Dalsgaard fortæller, at Madkulturen arbejder på et event i begyndelsen af næste skoleår, som ligesom Madkamp kan styrke madkundskabs position i skolen. Det er endnu ikke afklaret, hvilket event det bliver.

”Vi arbejder løbende på at tilpasse formatet og overvejer forskellige ting, men intet er endeligt besluttet endnu. Vi vil gerne gøre det nemt og attraktivt for skolerne og lærerne at deltage”, siger Rasmus Dalsgaard og lover:

”Vi har ikke afholdt det sidste DM i madkundskab”.

Powered by Labrador CMS