Pernille Pind fik prisen overrakt af Nicolaj Sonne - vært på DRs So Ein Ding

Pris til Dyscalculator til talblinde

En app til talblinde er kåret som vinder i Danish App Awards 2012. Det er Pernille Pind og Erik Bjerre, der har udviklet app’en Dyscalculator, som kan hjælpe elever med matematikvanskeligheder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prisen består af æren, blomster og champagne, der blev overrakt af studieværten på DRs So Ein Ding Nicolaj Sonne. Pernille Pind og Erik Bjerre har et forlag, hvor de udgiver matematikmaterialer. Pernille Pind er cand.scient i matematik og Erik Bjerre er uddannet datalog. Dyscalculator er en lommeregner med flere muligheder. Hvor en normal lommeregner viser tal på én måde, så kan Dyscalculator præsentere tallet på fire forskellige måder: som tal, som tekst, som oplæsning og som størrelser. Den tilbyder også fire nye regneoperationer. Hvis man for eksempel har en opskrift til fire personer og skal finde ud af, hvad man skal gange med, når man vil lave mad til syv personer, så skriver man: 4 gange hvad giver 7 ? Og får svaret 1,75.

Almindelige forbrugsgoder præger årets teknologimesse

  "Prisen er en tiltrængt anerkendelse af fænomenet talblindhed, der er et af de største skjulte handicap i Danmark. Man regner med, at der er 250.000 talblinde her i landet", siger Pernille Pind. Pernille Pind og Erik Bjerre har fået støtte til udviklingen af app'en fra Ministeriet for Børn og Undervisnings tips- og lottomidler.

 

Læs mere