Lærer til lærer

Karmaspil

Spil udviklet til mellemtrinnet som del af et forløb om Buddhisme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med min praktik på 6. semester af læreruddannelsen, gennemførte vi et forløb om Buddhisme i to 5. klasser. For at give eleverne en introduktion til Livshjulet og Genfødsler i den buddhistiske tro, udviklede jeg 'Karmaspillet', hvor eleverne rykker rundt på livshjulet på baggrund af deres optjente karma. Spillet viste sig at være en god "knage" at hægte senere undervisning op på, og eleverne fik trænet at benytte begreber som karma, genfødsel, livsverden, munk, nirvana mv. Eleverne meldte meget positivt tilbage, bl.a. pga. de tilhørende små cases, som de fandt sjove og relatérbare.

I er meget velkomne til at downlode spillet herunder og prøve det selv. Jeg vil meget gerne have feedback på, om I synes spillet fungerer, og hvad jeres elever synes om det. I er selvfølgelig også velkomne til at bruge casekortene til andre formål. I kan skrive en kommentar herunder, eller til min studiemail 30160303@kp.dk. Og så håber jeg bare, at der er nogen, som kan bruge det!

Ekstra:

Ekstra:

Powered by Labrador CMS