Flertal støtter særlov, så børn fra Ukraine kan komme i skole i Danmark

Et flertal på Christiansborg vil give børn fra Ukraine mulighed for at komme i skole fra dag ét.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ukrainske børn, der kommer hertil i forbindelse med krigen, skal have en så normal hverdag som muligt.

Sådan lød det i går til dr.dk fra udlændige- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der derfor vil have børnene hurtigst muligt i skole i Danmark.

Ukraine er ikke en del af EU, og derfor kan ukrainere med de nuværende regler kun rejse til Danmark og være her i maksimalt 90 dage, og de vil ikke have adgang til det danske arbejdsmarked og velfærdssystem.

Det vil ministeren have lavet om på ved at få hastevedtaget en særlov, der blandt andet skal give børnene fra Ukraine mulighed for ret til skolegang på samme måde som andre EU-borgere, der kommer til Danmark.

Det skriver dr.dk.

Ifølge mediet bakker et flertal af Folketingets partier op om at få lavet en særlov for ukrainerne.

KL-formand Jacob Bundsgaard (S) udtaler, at han glæder sig til, at rammerne for en særlov er på vej.

"Det er godt at få sendt et meget klart signal, så kommunerne ved, hvad de har at rette sig efter. Det gør, at vi har mulighed for at hjælpe de ukrainere, der kommer til Danmark, også selvom de ikke har søgt asyl endnu", siger han til dr.dk.