Studerende i fakkeloptog for bevarelse af læreruddannelsen på Frederiksberg

De studerende på læreruddannelsen på Frederiksberg frygter, at deres uddannelse er ved at blive slået sammen med Københavns Professionshøjskole. Derfor gik de i går i demonstration fra uddannelsen til rådhuset.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ikke konkrete planer om at lukke læreruddannelsen på Nyelandsvej i Frederiksberg Kommune, men de studerende frygter, at den er ved at blive sammenlagt med læreruddannelsen i København på Campus Carlsberg.

Derfor gik i 150 lærerstuderende i går i fakkeloptog fra læreruddannelsen til Frederiksberg Rådhus.

Babette Zoe Zenon, talsperson for Soltinget, sammenslutningen af Lærerstuderendes Landskreds og De Studerendes Råd på Læreruddannelsen på Frederiksberg, som står bag aktionen, udtaler i en pressemeddelse:

"Vi ser en tendens til at forskellige faciliteter på Nyelandsvej lukker, bliver flyttet over til Campus Carlsberg eller at gamle traditioner skal ensrettes med resten af Københavns Professionshøjskole".

"Vores biblioteket var eksempelvis ved at lukke i 2019. Efter massivt pres fra studerende lykkedes det dog at holde det åbent. Samme år var ledelsen ved at nedlægge vores traditionsrige juleafslutning. Introturen er også blevet aflyst grundet en ensretning med introforløbet på Campus Carlsberg".

Lærerstuderendes Landskreds bakker op om aktionen. Formand Caroline Holdflod Nørgaard mener, at der "alt for længe har der været en fortælling om at uddannelser skulle være større, mere internationale og mere tværprofessionelle".

"Men i hele landet oplever lærerstuderende at uddannelsen er bedst, når der er et nært socialt og fagligt fællesskab, en dygtig lokal ledelse og en forståelse for at det handler om meget mere end teorier at blive uddannet folkeskolelærer. Det er tid til at rulle centraliseringerne tilbage", siger hun.