Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation bestående af syv partier har indgået en såkaldt principaftale om, at de sammen skal stå bag kommunens budgetter i 2024 og 2025.
Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation bestående af syv partier har indgået en såkaldt principaftale om, at de sammen skal stå bag kommunens budgetter i 2024 og 2025.

København vil lave analyse af specialområdet

Der skal laves en analyse af udfordringerne på specialundervisningsområdet i København, og så skal der laves en strategi for forebyggelse af børn og unges mistrivsel.

Publiceret Senest opdateret

Et flertal i København uden om det kommunens største parti, Enhedslisten, har indgået principaftale om budget 2024 og 2025.

Budgettet for 2024 skal først forhandles på plads om tre måneder, og derfor er der tale om et håndslag mellem partierne på, at de skal blive enige om detaljerne til den tid.

Aftalen indeholder ingen konkrete tal på skoleområdet, men den indeholder en række visioner.

Det fremgår af aftalen, at ”der skal være et særligt fokus på inklusion og elever med særlige behov”, og det fx kræver flere elever i klasserne i stil med Nest-klasser.

I aftalen fremgår det også, at partierne vil ”sikre ro på området, herunder de nødvendige merudgifter forbundet hertil”.

Partierne vil have lavet en analyse af specialundervisningsområdet, ”der kan adressere udfordringerne på området med henblik på drøftelse i forbindelse med budget 2024 og 2025”.

Man vil desuden forbedre toiletterne på de københavnske skoler, og så skal der laves en strategi for, hvordan børn og unges mistrivsel kan forebygges.

Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, De Konservative, SF, De Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Powered by Labrador CMS