Forsøg:
Skoler kan blive karakterfri eller afprøve flidskarakter

Pernille Rosenkrantz-Theils ønske om karakterer for elevernes arbejdsindsats bliver nu prøvet af i form af forsøg med tre karakter- og bedømmelsesformer. Interesserede skoler kan fra i dag ansøge om at deltage.

Publiceret Senest opdateret

I et forsøg vil Børne- og Undervisningsministeriet afprøve, hvad nye former for karakterer betyder for elevernes motivation og trivsel.

I alt skal tre nye former for karakterer afprøves. Den ene er den flidskarakter, børne- og undervisningsministeren lancerede op til forhandlingerne om nyt test- og bedømmelsessystem i folkeskolen.

I oktober førte det til en politisk aftale om, at skoler landet over kan søge om at få lov til at iværksætte forsøg med standpunktskarakterer for arbejdsindsats i 8.-10. klasse, med standpunktskarakterer for orden og adfærd i 8.-10. klasse eller med karakterfrihed ind til afgangsprøverne.

Det forsøg er der i dag åbnet for tilmeldingen til, skriver uvm.dk.

Forsøget kom i stand, da der under forhandlingerne om et nyt bedømmelses- og evalueringssystem for folkeskolen viste sig bred enighed blandt partierne om at lave om på de nationale test, mens de var splittede når det kommer til karakterernes betydning.

I løbet af skoleåret 2022/2023 vil skolerne deltage i forskellige udviklingsaktiviteter sammen med læringskonsulenter for Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet.

Her kan skolerne få indflydelse på den nye tilgang til karaktergivning og bedømmelse, som et større antal skoler derefter kan afprøve fra sommeren 2023 og to år frem.

Powered by Labrador CMS