Ministeriet med ny tilsynsstrategi: Vil lave flere tilsyn

Flere skoler skal de kommende år udtages til tilsyn, og der skal være en bedre kommunikationen omkring tilsynene. Sådan lyder en ny tilsynsstrategi fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) vil lave flere og bedre tilsyn.

Sådan skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse om en ny tilsynsstrategi.

"Vi har taget temperaturen på vores tilsyn, og på den baggrund har vi sat retningen for de næste tre års tilsyn. Vi vil sætte elever og kursister først i tilsynet - og vi skal være mere konkrete i den vejledning, vi giver sektoren i forbindelse med tilsynsforløb", siger direktør i Stuk Julie Elm Vig Albertsen.

Stuk skriver i sin nye strategi, at styrelsens nuværende kommunikation i forbindelse med tilsynsforløb mange steder opleves som "noget formalistisk og tung".

Styrelsen vil derfor arbejde for at blive mere konkret i vejledningen af for eksempel kommunalbestyrelser, bestyrelser og skoleledelser, som udtages i tilsyn.

Julie Elm Vig Albertsen udtaler desuden, at man fremover "i højere grad vil dele resultaterne og den læring, vi opnår gennem tilsynet".

Vil føre tilsyn med karaktergivning

Stuk har også offentliggjort årets tilsynsplan. Den viser, at styrelsen i år blandt andet vil have særligt fokus på institutioners og skolers arbejde med elevgrupper med særlige udfordringer.

Det fremgår også, at styrelsen vil føre en række tilsyn med prøver og karaktergivning på en række forskellige uddannelsesområder.

"De enkelte prøver, som til sammen udgør en fuld eksamen for elever og kursister, har stor betydning for elevernes og kursisternes videre uddannelsesmuligheder. Ensartede og regelrette bedømmelser og vilkår ved skriftlige og mundtlige prøver - og ved de afsluttende standpunktskarakterer - er derfor afgørende. Derfor styrker vi i 2022 vores tilsynsindsats på dette område", lyder det fra Stuk.

Powered by Labrador CMS