Bett-messen: Har danske skoler købt interaktive tavler for tidligt?

Mange danske folkeskoler har købt elektroniske interaktive tavler inden for de sidste år. De vil måske ærgre sig, når de ser, hvad der er på vej. Det siger pædagogisk konsulent Simon Hempel-Jørgensen, der er på Bett-messe i London.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er f.eks. nu muligt for tavlerne at håndtere flere berøringer samtidigt, som vi kender det fra nogle typer mobiltelefoner. Der er sågar tavler, der kan mærke, hvor hårdt man trykker og lave stregtykkelser derefter. Det er faktisk også muligt helt at undvære tavlen og bruge en såkaldt interaktiv projektor, hvilket giver en betragtelig besparelse", fortæller Simon Hempel-Jørgensen efter at have gået rundt på den gigantiske konference med omkring 600 udstillere, 30.000 gæster og en stribe oplæg om teknologi i uddannelse.

Han oplever, at producenterne efter en årrække med fokus på ny software igen er begyndt at markedsføre hardware med nye muligheder. Et andet hot emne på Bett er "iPad-killers", dvs alternativer til Apples nye tablet-computer. Måske kan iPad eller en anden tablet-pc på sigt erstatte taskebøgerne i folkeskolen.

"I det mere kuriøse hjørne ser det ud som om, at der er mange muligheder, hvis man vil vise sine elever 3D i undervisningen. Jeg har set nogle ret flotte film til biologi", fortæller Simon Hempel-Jørgensen, der er afsted med 200 danskere på en tur arrangeret af UC Lillebælt.