Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har godkendt 352 institutioner til at blive en del af Ny Nordisk Skole

128 folkeskoler skal være Nye nordiske

Oprindeligt skulle der kun udvælges 200 institutioner til Ny Nordisk Skole, men Ministeriet for Børn og Undervisning har i dag meddelt, at i alt 352 dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud og ungdomsuddannelser er blevet godkendt. De 128 af dem er folkeskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

352 institutioner, heraf 128 folkeskoler, skal fra 2013 samarbejde om at udfordre alle børn og unge - uanset social baggrund - så de bliver så dygtige, de kan. De er alle blevet udvalgt til at blive Ny Nordisk Skole-institutioner, selvom ministeriet oprindelige loft var 200 institutioner. Ansøgningernes faglige ambitioner har dog været af så høj kvalitet, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini har besluttet at godkende næsten alle sammen.

"Ansøgerne har taget Ny Nordisk Skoles ambition om at gøre alle børn dygtigere til sig, og som NNS-institutioner forpligter de sig til at mindske betydningen af social baggrund for de faglige resultater. Ansøgningerne har generelt været af høj kvalitet og vidner om den forandringskraft, vores mange dygtige lærere, ledere og pædagoger rundt om i Danmark besidder", siger Christine Antorini.

Ansøgningerne er mange og varierede. I Frederikssund vil en folkeskole i samarbejde med ungdomsuddannelser og ungdomsskolen lave Ny Nordisk Campus, der skal øge uddannelsesfrekvensen, blandt andet via tværinstitutionelle faglige teams og læringsteams. Og i Horsens er en daginstitution, en dagpleje og en skole gået sammen om at sætte fokus på matematik og naturvidenskab gennem leg og læring.

De 352 institutioner får i det nye år en individuel tilbagemelding fra ministeriet, blandt andet med feedback om hvordan de kan udvikle deres arbejde med mål og midler, samt information om de værktøjer og den viden, ministeriet stiller til rådighed for deres forandringsarbejde.

Enkelte ansøgere er ikke udvalgt, idet de enten endnu ikke er en godkendt institution eller har et meget lavt elevtal. Næste ansøgningsfrist for at blive NNS-institution er den 3. juni 2013.

Læs mere

Danmarkskort med fordelingen af Ny Nordisk Skoleinstitutionerne