På skolen Læringshuset i den nyopførte bydel Nærheden skal undervisningen være projektorienteret. LA's byrådskandidat vil gøre det valgfrit for kommunens skoler, om de vil følge samme spor.
På skolen Læringshuset i den nyopførte bydel Nærheden skal undervisningen være projektorienteret. LA's byrådskandidat vil gøre det valgfrit for kommunens skoler, om de vil følge samme spor.

LA-kandidat vil stoppe skolepolitisk prestigeprojekt i Høje-Taastrup

Skolepolitik fylder i kommunalvalgkampen i Høje-Taastrup, hvor flere partier vil stoppe udrulningen af projekt ’Fremtidens skole’ til kommunens skoler. Der skal dog flyttes mange stemmer, hvis der skal skabes flertal mod projektet i byrådet.

Publiceret

'FREMTIDENS SKOLE' - KORTFORTALT

Projekt 'Fremtiden skole' som grundlag for alle Høje-Taastrupsfolkeskoler udspringer af, at en ny bydel, Nærheden, er underopførelse i kommunen. Byrådet vedtog i 2015, at bydelens skole,kaldet Læringshuset, skulle baseres på en pædagogik, der er stærktinspireret af de amerikanske High Tech High-skoler. Det eren pædagogik, der i høj grad er baseret på projekter, innovation,design thinking, samarbejde og kommunikation. Pædagogikkener tænkt ind i skolens arkitektur.

I forbindelse med vedtagelsen af Høje-Taastrups kommunale budgetfor 2018, besluttede et stort flertal i byrådet, at samme pædagogikskal indføres på alle kommunens folkeskoler. Det blev besluttet, atkommunens skoler skal indføre en didaktik, hvor den største del afundervisningen foregår inden for rammerne af tværfaglige,autentiske og innovative projektforløb, der indtænker det 21.århundredes kompetencer og har en ekstern aftager. Det 21.århundredes kompetencer defineres som samarbejde, kritisk tænkning,kreativitet og kommunikation. Kommunens skoler skal gradvist øgeandelen af undervisning, der lever op til disse krav.

Den lokale kreds af Danmarks Lærerforening har gennem heleforløbet været meget kritisk overfor projektet og især over for, atder efter lærerkredsens opfattelse har manglet inddragelse af detpædagogiske personale i projektet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hver gang jeg hører om politikere, som vil innovere noget i det offentlige, så begynder mine nakkehår at stritte", siger Danny Malkowski om Høje-Taastrup Kommunes skoleprojekt, Fremtidens skole.

Danny Malkowski er spidskandidat til byrådet for Liberal Alliance, og en af hans mærkesager er modstanden mod det omfattende skoleprojekt.

"Der er ret vide muligheder for at sætte skolerne fri indenfor folkeskoleloven. Ideelt set vil jeg max'e den helt ud. For hvorfor skulle vi ikke have samme tillid til vores folkeskoler, som vi viser vores friskoler?"

Der skal dannes alliancer for at komme igennem

Det Konservative Folkeparti står traditionelt set meget stærkt i Høje-Taastrup Kommune, og projekt 'Fremtidens skole' er i høj grad De Konservatives projekt.

De Konservative sidder på 12 af 21 pladser i byrådet og har dermed flertal alene. Så der skal flyttes mange stemmer, hvis der skal blive et flertal for at stoppe udrulningen af 'Fremtidens skole' i kommunen. 

Danny Malkowski er godt klar over, at det næppe er realistisk at få et flertal, som vil trække stikket til projektet med øjeblikkelig virkning.

"Jeg ønsker som sådan heller ikke at lægge projektet helt i graven, men jeg vil arbejde for, at de enkelte skoler får friheden til selv at vælge, om de vil implementere konceptet eller ej", siger han.

"Jo stærkere Liberal Alliance står efter kommunalvalget, desto mere indflydelse får vi også i byrådet til at kunne skabe politiske alliancer, som hen ad vejen kan give skolerne meget mere lokal frihed".

Powered by Labrador CMS