Med et nyt gratis læremiddel kan danske lærere tage eleverne virtuelt med i retten.
Med et nyt gratis læremiddel kan danske lærere tage eleverne virtuelt med i retten.

Danmarks Domstole udgiver nyt undervisningsunivers

Med et opdateret læremiddel med blandt andet opgaver, rollespil og quizzer vil Domstolsstyrelsen lære eleverne om retsvæsnets opbygning og historie. Lærer har været med til at sikre, at det kan tilpasses den enkelte klasse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Kend din ret' er titlen på Domstolsstyrelsens opdaterede læringsunivers, der henvender sig til undervisningen i samfundsfag i 8. og 9. klasse.

Rikke Klein er lærer og kandidat i didaktik fra DPU. Hun har været med til at udvikle opgaverne og lærervejledningen i det nye materiale gennem firmaet Made By Us.

Hun understreger, at fokus har været på at udvikle et materiale, der passer ind i skolehverdagen, men som samtidig er let for den enkelte lærer at tilpasse.

Hun understreger, at tanken bag materialet har været at trække på styrelsens resurser og viden om domstolene og oversætte det til et sprog, hvor det bliver vedkommende for eleverne.

"Så vi har vi lavet tre temaer, man kan beskæftige sig med gennem forskellige medier - artikler, billeder, film og lyd. Desuden er der materialer til læreren med forslag til, hvordan man kan sætte de byggeklodser, vi stiller til rådighed, sammen på en måde, så det passer til netop deres virkelighed", siger hun.

"Så det er et autentisk tilbud, der kommer fra domstolene selv. Det er skrevet af folk, der har tilbragt hele deres liv i systemet, men det er oversat til en skolekontekst".

Powered by Labrador CMS