For anden gang på 13 år er der kommet flere folkeskoler - men elevtallet falder nok en gang

Sidste år var der to flere folkeskoler med egen ledelse sammenlignet med 2019. Tallet dækker dog over, at andelen af elever, der går i en fri- eller privatskole fortsat stiger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det hører til sjældenhederne, at ministeriets optælling af landets folkeskoler viser en fremgang. Men det er sket for blot anden gang på 13 år.

Det er Dansk Folkepartis folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen, der har spurgt undervisningsministeren om, hvor mange folkeskoler og frie grundskoler der findes.

Tallene viser, at der i 2020 var to ekstra folkeskoler og to ekstra frie grundskoler i forhold til 2019.

Mens antallet af folkeskoler med egen ledelse steg en smule sidste år, viser elevtallet i ministeriets datavarehus, at der sidste år gik omkring 8.000 færre elever i folkeskolen end skoleåret før. I samme periode steg det samlede elevtal på de frie grundskoler med 236 elever.

 

Læs mere

Ministerens svar til Alex Ahrendtsen

Powered by Labrador CMS