Jacob Mark var ligesom store det af skoledanmark tirsdag inviteret til regeringstoppens skoletopmøde. "For mig virker det dog mest som et show af Regeringen, hvor alle vi andre er statister", skrev skoleordføreren på Facebook om arrangementet. I dag er tonen mere positiv fra SF'eren.

Jacob Mark: "Jeg letter på hatten for Mattias Tesfaye"

"Jeg vil ikke lege oppositionspolitiker i dag, for sandheden er at det her er et rigtig godt udspil", skriver Jacob Mark på de sociale medier om SVM-regeringens skoleudspil. 

Publiceret Senest opdateret

"Mere frihed, kortere skoledage, afskaffelse af de bindende “fælles bureaukratiske mål”, mesterlære, mere kreativitet og praktik. Det har SF sagt igen og igen i årevis".

"Jeg letter på hatten for Mattias og glæder mig til at meget af det her bliver til virkelighed".

Sådan skriver SF's Jacob Mark i dag på de sociale medier som reaktion på undervisningsminister Mattias Tesfayes (S) præsentation af regeringens skoleudspil på Mosedeskolen i Greve.  

Modsat i går, hvor statsministeren, udenrigsministeren og økonomiministeren havde inviteret 100 af de vigtigste skolefolk til, hvad SF-ordføreren kaldte for "et show af Regeringen, hvor alle vi andre er statister", var det alene undervisningsministeren, der her til morgen stod for den endelige præstationen af udspillet.

"Han stiller sig alene op i et skole-lokale og præsenterer Regeringens forslag til ændringer i folkeskolen. Ikke noget show, ikke noget 'folkeskolereforms-projekt'. Bare fokus på indhold", skriver Jacob Mark. 

"Jeg vil ikke lege oppositionspolitiker i dag, for sandheden er at det her er et rigtig godt udspil", tilføjer han.

SF: Næste store slag er folkeskolens finansiering

Selvom SF'eren generelt er meget positiv i sit opslag, peger han også på en række mangler. 

Jacob Mark så blandt andet gerne, at skoledagen blev gjort kortere end den halve time om ugen, som regeringen foreslår. 

Han så også gerne, at regeringen var klar til at trykke "mere på frihedsknappen".

"Det næste store slag handler om at sikre folkeskolen en ordentlig finansiering. Men i dag nøjes jeg med at lette på hatten for Undervisningsministeren", slutter Jacob Mark af i sit opslag.