Hvad kan man gøre

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- Undervisningsministeren og seminarierne skal oplyse bedre om, hvor forskellige seminarierne er, og så skal der skabes bedre studiebetingelser og boligforhold ved de små seminarier, siger Hanne Holm Nielsen, formand for Lærerstuderendes Landskreds.

- Giv de unge, der søger ud af byerne, højere uddannelsesstøtte og tilskud til transport, siger Per Frimer-Larsen, rektor påÅrhus Dag- og Aftenseminarium.

- Find et system, så man kan motivere de unge til at flytte ud, hvor pladserne er. En mulighed er, at de regionale myndigheder støtter op om uddannelsen ved at sørge for boliger til de studerende og bedre trafiklinier, siger Tyge Skovgaard Christensen, rektor på Ribe Statsseminarium.

- Vi må være lidt mere barske, de unge må påregne et geografisk skift, hvis de vil være lærere, siger Børge Mikkelsen, rektor på Nørre Nissum Seminarium.

- Man må forsøge at lokke de unge med særlige tilskud, særlige fag og gode studiemiljøer, siger Dorthe Esbjørn Holck, rektor på Skive Seminarium.

- Lad lærerne i folkeskolen tage overarbejde, siger Knud Erik Bang, formand for Rektorforsamlingen.

- Acceptér lærermanglen og giv pædagogerne indpas i de små klasser. Det er en nødløsning, men vi kan blive nødt til det, siger Bjarne Møller Jørgensen, rektor på Skårup Statsseminarium.

- Vi må se på, hvordan vi kan gøre studiemiljøerne i de små byer større og mere attraktive, for mange mener, at det er for småt. Og så har vi jo også reserven i de naturvidenskabelige bachelorer, som ministeren mener, at vi skal bruge, siger Bodil Horn, kontorchef i Studiekontoret i Undervisningsministeriet.