Små børn mobbes mest

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De yngste elever er oftest kede af det, vrede eller har ondt et eller andet sted. Med andre ord føler de sig mere udsat for mobning end de større elever. Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse af mobning og trivsel blandt samtlige elever i Silkeborg Kommune.

Godt 6.000 elever blev bedt om at svare på 12 spørgsmål om deres daglige trivsel i klasserne og på skolen. Har du tit ondt, dyrker du motion hver dag, så du bliver rigtig forpustet, og er du tilfreds med dit udseende, lød nogle af spørgsmålene.

I gennemsnit viste undersøgelsen, at 18 procent af eleverne i Silkeborg er blevet mobbet siden efterårsferien, og at 13 procent vedkender, at de har været med til at mobbe i samme periode.

27 procent af eleverne har tit ondt, og 20 procent er tit kede af det eller vrede. Elevernes svar antyder også, at problemerne med mobning er størst i de mindre klasser. I børnehaveklasserne har godt 30 procent af eleverne svaret, at de er blevet mobbet siden efterårsferien, mens procentsatsen er godt ti for de ældste klasser. Til gengæld viser tallene, at omkring 85 procent af alle elever har en voksen, som de kan snakke med om deres problemer.

Det skrev Morgenavisen Jyllands-Posten den 16. november.