Ny overbygningsskole

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal i Frederiksberg kommunalbestyrelse har besluttet at oprette en særlig overbygningsskole.

Fra august 2001 samles alle 10.-klasse-eleverne i kommunen på den nye skole, og desuden tilbydes alle elever i 7.-9. klasse at få plads på skolen.

Formanden for børne- og undervisningsudvalget Jan Jørgensen, Venstre, siger, at mange elever på Frederiksberg efter 7. klasse flytter fra folkeskolen til privatskole.

'Den nye skole kan være et alternativ for disse elever', siger Jan Jørgensen, som mener, at en overbygningsskole rummer en række fordele.

'Mange elever har behov for et miljøskift ved overgangen fra barn til ung. På den nye skole kan elever, der er groet fast i en bestemt rolle i forhold til både kammerater og lærere, få chancen for at bryde ud af rollen', siger Jan Jørgensen.

'Desuden kan vi på en overbygningsskole tilbyde en særlig faglig og pædagogisk ekspertise, som retter sig mod de ældste elever', fortsætter han.

Det skrev Berlingske Tidende den 16. november.