Børn skal sørge for sikkerheden

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Københavns Kommune bliver den første kommune i landet, hvor eleverne på samtlige skoler får deres egne sikkerhedsrepræsentanter.

'Når eleverne beskæftiger sig med alt fra farlige søm, der stritter ud af væggen, til mobning, giver det et bedre skoleliv', mener Københavns Kommunes uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard, Enhedslisten, som baggrund for planen. Han mener, at det er naturligt, at børnene involveres i sikkerhedsarbejdet.

'Det er en del af den demokratiske proces, at de lærer at arbejde med arbejdspladsens problemer. Også set i lyset af deres kommende erhvervskarriere', siger han.

En eller to sikkerhedsrepræsentanter fra hver klasse fra 5. klasse og opefter samles i skolens elevsikkerhedsudvalg. Lærernes sikkerhedsrepræsentant fungerer som kontaktperson for udvalget, som arbejder ud fra overskrifterne: Sikkerhed, sundhed og trivsel, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.