Sunde og sikre elever

Nyt opslagshæfte om elevernes sikkerhed og sundhed

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uanset hvor du er, er det vigtigt, at du er sikker og sund - også på skolen. Du har faktisk også ret til at lære om sundhed og sikkerhed.

Sådan oplyser et nyt opslagshæfte 'Sikkerhed og sundhed i skolen' elever om deres rettigheder på området. Hæftet er blevet til i et samarbejde mellem Arbejdstilsynet, Arbejdsministeriet, Undervisningsministeriet, Sundhedsstyrelsen samt Bolig- og Byministeriet. Hver folkeskole får nogle eksemplarer og kan gratis bestille et klassesæt.

Hæftet er delt op i afsnit om de praktiske fag, om idræt, om praktik og besøg på virksomheder. Der er oplysninger om, hvor eleverne kan læse mere om de enkelte emner, ligesom der gøres rede for nogle af de mange situationer, hvor eleverne ikke er omfattet af arbejdsmiljøloven.

Hvad eleverne selv kan gøre, er et gennemgående tema. Tal med din lærer eller med skolens leder om problemet, lyder opfordringen gang på gang.

Små afsnit handler om brug af computer og møbler, og der er også en side med gode råd om indeklimaet. Bagerst i hæftet er der ordforklaringer om, hvad et amt er, hvad et branchesikkerhedsråd beskæftiger sig med og meget mere. Hæftet er beregnet til de ældste klasser og kan bruges i undervisningen.

hela